Skoči na glavno vsebino
15.05.2024
11 dni
SEŽANA

FIRST MINUTE CENA: 1.490 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 15.5., 18.9.2024

Vstopna : Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

1. dan: Slovenija – Italija/Savona zajtrk, večerja, nočitev

Na pot se bomo odpravili v jutranjih urah. Benetke, Padova in Verona bodo hitro za nami, vmesni cilj dneva pa bo mesto Brescia. Predstavilo se nam bo z rimskim forumom, kapitolom, staro katedralo, trgom Pavla VI., zanimiv je trg Palazzo della Loggia s številnimi arkadami, stolpom ter astronomsko uro … Nekaj časa bo za osvežitev, nato pa bomo nadaljevali do in ob Ligurski obali v smeri Savone, do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan: Italija – Francija zajtrk, nočitev

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali proti Franciji. V popoldanskih urah se bomo ustavili v osrčju Provanse, v mestu Aix en Provance. Sprehod po mestu fontan in prepletenih ulic je bil dom številnim umetnikom, danes pa vsakogar preseneti s sproščenostjo. Malo se bomo osvežili, nato pa nadaljevali v smeri Narbonne, do kraja nastanitve. Nastanitev, nočitev.

3.dan: Francija – Zaragoza zajtrk, večerja, nočitev

Še zadnje kilometre po Franciji bomo hitro preskočili in se znašli v Španiji. Pireneji so naravna meja med dvema deželama, mi pa bomo nadaljevali v smeri Zaragoze, ki jo tudi imenujejo slikovit španski nebrušen dragulj. Mesto je bogato z zgodovino in kulturo, razkriva pa edinstven značaj Aragonije. Mestno jedro si bomo ogledali na panoramskem ogledu, nato pa nadaljevali do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan: Toledo – Cordoba zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan se bomo spoznali z dvema prekrasnima mestoma. Najprej Toledo, kjer nas bo prevzel stari del mesta s svojimi palačami, cerkvami in sinagogami, ki pričajo o bogati židovski kulturi. Tu je pustil svoje sledi slikar El Greco. Nato pa še Cordoba, kje si bomo ogledali eno najbolj znanih evropskih mošej. Zvečer se bomo nastanili v hotelu in povečerjali. Nočitev.

5. dan: Sevilla – Costa del Sol zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku nas bo pot vodila do vroče in slikovite Seville. Občudovali bomo bisere arabske arhitekture in največjo gotsko cerkev na svetu. Mogočno katedralo si bomo tudi ogledali, večer pa preživeli ob obali Costa del Sol, v enem izmed turističnih krajev. Večerja, nočitev.

6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev

Dan za počitnice. Čas za sprehod, branje knjige, individualno raziskovanje…. Večerja, nočitev v hotelu.

7.dan : počitnikovanje ali fakultativen izlet Gibraltar zajtrk, večerja, nočitev

Dan za izbiro: počitnice ali (z doplačilom) izlet in vožnja do Tarikove gore – Gibraltarja. Slikovito mestece, opice in bližina Afrike ostanejo v večnem spominu. V popoldanskih urah se bomo vrnili v hotel, tako da bo tudi radovednim ostalo nekaj prostega časa. Večerja, nočitev.

8. dan: Granada zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali do Granade, kjer si bomo, če bo mogoče, ogledali ‘čipkasto palačo’ Alhambro, zgrajeno nad Granado. Po ogledih in osvežitvi bomo potovanje nadaljevali v smeri Madrida, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

9.dan: Madrid – Lleida zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku sledi panoramska vožnja skozi špansko prestolnico, mesto Madrid. Nekaj časa bo za osvežitev in sprehod, nakar bomo naše potovanje nadaljevali v smeri Lleide, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

10. dan: Andorra – Francija zajtrk, nočitev

Po zgodnjem zajtrku se bomo najprej odpeljali do žepne državice Andorre. Skok skozi glavno mesto, nekaj prostega časa za ugodne nakupe, nato pa bomo nadaljevali proti Franciji, v smeri Arles-a, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, nočitev.

11. dan: Slovenija zajtrk

Dan bo namenjen vračanju proti Italiji in Sloveniji. Na poti bodo krajši postanki za osvežitev in če bo vse kot je predvideno, bomo domov prispeli v večernih urah.

Cena:

1.540 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

1.680 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

1.900 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov***, 8 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom, oglede po programu ( Brescia, Aix en Provance, Zaragoza, Toledo, Cordoba, Sevilla, Granada, Madrid, Andorra), vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko

· najmanjše število potnikov: 20

· doplačilo za enoposteljno sobo: 330 €

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)

doplačilo za fakultativen izlet Gibraltar: 140 €

· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 35 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!