Skoči na glavno vsebino
28.04.2023
4 dni
NOVA GORICA

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo, vinska klet Zvonko Bogdan...

Termina:

  • 28.04. - 01.05.2023
  • 21.09. - 24.09.2023

1. dan: 

Odhod v nočnih urah in vožnja v Srbijo. (odhod iz Nove Gorice ob 22:30) - ODHOD IZ NG BO ZAGOTOVLJEN OB NAJMANJ 6 PRIJAVLJENIH POTNIKIH!

2. dan: 

Prihod v Srbijo v zgodnjih dopoldanskih urah. Prvi postanek bo v kraju Pećinci, kjer si bomo ogledali muzej kruha. Tu bomo s pomočjo razstavljenih predmetov spoznavali postopek nastajanja kruha in izvedeli, kaj je v Srbiji kruh tekom zgodovine pomenil in ob katerih priložnostih so ga jedli. Med predstavitvijo se starim razstavljenim predmetom na trenutek vrne njihova uporabnost, nam pa bo nudila avtentično doživetje. Sledi vožnja do vasice Maradik. Tu si bomo ogledali tipično srbsko hišo iz 19. stol. Prostori v hiši so ekonomično razporejeni in takšni kot so bili potrebni na vsaki domačiji. V vseh prostorih se nahajajo predmeti, stari od 50 do 200 let. Tu bomo imeli tudi toplo malico. Nato se bomo odpeljali do samostana Krušedol, ki je zapuščina srednjeveške dinastije Branković, in v samostanski zakladnici hrani mnoge pomembne ikone ter druge dragocene predmete. Po ogledu vožnja v Sremske Karlovce in sprehod po mestnem jedru, ki krasijo ogromne baročne palače, nastale po zaslugi odličnega trgovanja z vinom. Sledi pokušina medu in domačih vin. Po ogledu vožnja v hotel v Novem Sadu, namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: 

Po zajtrku si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali staro mestno jedro. Zatem se bomo odpeljali na Petrovaradinsko trdnjavo, ki jo imenujejo tudi Gibraltar na Donavi. Trdnjava je tipičen primer vojne arhitekture 18. stol. Od tu se nam bo odprl pogled na mesto Novi Sad, reko Donavo in ravninsko Vojvodino. Velika zanimivost trdnjave so podzemne galerije, ki se raztezajo v dolžini preko 16 km, ki si jih bomo tudi ogledali. Vožnjo bomo nadaljevali na Fruško goro. Ustavili se bomo v vinski kleti Miljević, kjer bomo poskusili njihovo domače vino in rakijo ter imeli, tudi ob zvokih vojvodinskih tamburašev, kosilo. Od tu se bomo odpeljali v Subotico, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

4. dan: 

Po zajtrku bo nekaj prostega časa za sprehod po Subotici, obiskali pa bomo tudi znamenito tržnico, kjer prodajajo tako srbske kot tudi madžarske proizvode, ne manjka pa niti oblačil, obutve in ostalih stvari. Po obisku tržnice bomo obiskali priznano vinsko klet Zvonka Bogdana in poskusili njihova lokalna vina. Pot nas bo naprej vodila v Sombor, eno najbolj opevanih mest v Srbiji. Mesto je poznano po svoji arhitekturi, originalnosti in veselem duhu. Sledi postanek v mestu, nato pa se bomo odpeljali v najbolj ‘rusko mesto’ v Srbiji, v Ruski Krstur, mestece v Bački, ki se preživlja z vzgojo paprike. Sledi odhod na kosilo in nato vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

  • 349 € na osebo; cena je izračunana pri najmanj 45 potnikih na avtobusu
  • 399 € na osebo; cena je izračunana pri najmanj 30 potnikih na avtobusu

 

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom, obvezno srbsko turistično vstopno takso in turistično takso v hotelih, en polpenzion v hotelu 3/ 4* v dvoposteljni sobi v Novem Sadu, en polpenzion v hotelu 3/ 4* v dvoposteljni sobi v Subotici, vstopnino v muzej kruha, ogled etno hiše Maradik in toplo malico (pijača je za doplačilo ), vstopnino v samostan Krušedol, pokušino medu, suhih mesnin in lokalnih vin v Sremskih Karlovcih, vstopnino v podzemne galerije na Petrovaradinski trdnjavi, pokušino vina in rakije ter kosilo ob živi glasbi na Fruški gori (pijača je za doplačilo ), pokušino vin  in prigrizek v vinski kleti Zvonka Bogdana, kosilo četrti dan (pijača je za doplačilo ), obvezno lokalno vodenje v Novem Sadu, turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo in ddv.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba   50 €

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.alpetour.si

First minute

Last minute

AKCIJA ZIMA 2023