Skoči na glavno vsebino
4 DNI
LJUBLJANA ali BLIŽNJA LETALIŠČA

TERMIN

23.11. - 26.11.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1.dan: BENETKE - MADRID
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali bližnjem letališču (za doplačilo prevoz na letališče) in polet predvidoma v dopoldanskih urah v Madrid. Ob doplačilu možnost prevoza do letališča. Po pristanku bomo spoznali prestolnico Španije. Z ogledi bomo začeli na najdaljši mestni aveniji - Paseo de la Castelana, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in stadion nogometnega kluba Real – Santiago Bernabeu. Pot nas bo vodila mimo najbolj znanega madridskega prizora - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mimo mestnih vrat Alcala in arene za bikoborbe - Las Ventas, do Plaza de España - trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro. Po ogledih nastanitev.

2.dan: MADRID
Dopoldne ogled starega mestnega jedra peš in z metrojem (doplačilo za javni prevoz). Obiskali bomo Kraljevo palačo (doplačilo), ki je zgrajena v neoklasi-ističnem slogu z 2800 sobami in jo danes uporabljajo za državne sprejeme. Ustavili se bomo na največjem in najlepšem renesančnem trgu s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Popoldne predlagamo obisk muzeja Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Obiščemo lahko tudi Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia, Muzej Thyssen - Bornemisza ali pa se predamo vzdušju na vedno živahnih madridskih ulicah. Zvečer po želji ogled predstave flamenka (doplačilo).

3.dan: MADRID (PO ŽELJI IZLET V SEGOVIO IN EL ESCORIAL)
Prost dan za samostojno raziskovanje španske prestolnice. Po želji priporočamo izlet v pokrajino Kastilja in Leon. Obiskali bomo simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po odlično ohranjenem rimskem akveduktu, vpetem v staro mestno jedro. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja do veličastnega El Escoriala, kraljevskega samostana, palače in grobnice iz 16. stoletja, ki se ponaša s številnimi presežki. Ogromna zgradba je zgrajena v granitnem pogorju Sierra de Guadarrama. V samostanu so pokopani španski kralji. Povratek v Madrid.

4.dan: MADRID (PO ŽELJI IZLET V TOLEDO) - BENETKE
Prost dan za samostojno raziskovanje španske prestolnice. Ob doplačilu predlagamo izlet v Toledo, glav-no mesto pokrajine Castilla - La Mancha, ki je znano po odlično ohranjenem srednjeveškem jedru. Po slikovitih in skrivnostnih uličicah se bomo sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vredni ogleda sta prav tako tamkajšnja si-nagoga in cerkev sv. Marije Snežne. Povratek v Madrid ter vožnja na letališče in polet v Benetke. Možnost prevoza v Slovenijo (doplačilo).

CENA:

  • 599€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 35 potnikih

 

Doplačilo za manjšo skupino:
-med 15 in 24 potniki 50€
-med 25 in 34 potniki 40€

Cena vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, avtobusne prevoze po programu, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila ob prijavi:
-enoposteljna soba 99€
-izlet v Toledo 49€
-izlet v El Escorial in Segovio 69€
-vstopnina v Kraljevo palačo 17€
-povratni prevoz do letališča Benetke 66€

Doplačila na poti:
-predstava flamenka 39€
-javni prevoz po Madridu (skupaj pribl. 15€)
-ostal vstopnine po želji 10 - 15€ na ogled

Popust ob prijavi:
-otrok od 2 - 12 let na dodatnem ležišču - 10% (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni in posebni pogoji ter določila za turistične aranžmaje - Palma d.o.o

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-vikend-v-madridu-2097.pdf6.21 MB

First minute

Last minute