Skoči na glavno vsebino
3 dni
PO DOGOVORU

Termin in kraj odhoda: po naročilu.

Cena: pošljite povpraševanje.

1. dan: AVSTRIJSKA PRESTOLNICA - SLOVAŠKA

Odhod avtobusa v jutranjih urah in vožnja mimo Ljubljane, Maribora in po Avstriji do Dunaja (vmes postanki za wc in osvežitev). Ob prihodu na Dunaj, bomo najprej naredili avtobusni ogled notranjega ringa, z najpomembnejšimi stavbami, ki so nastajale skozi bogato zgodovino mesta. Sledila bo vožnja do nenavadne stavbe, ki jo je med leti 1883 in 1986 gradil avstrijski umetnik in arhitekt Hundertwasser. Nato se bomo sprehodili od stavb Naravoslovnega in Zgodovinskega muzeja skozi področje Hofburga (skupa palač, ki so dolgo časa predstavljaje sedež imperija in domovanje Habzburških cesarjev). Med sprehodom se bomo ustavili tudi ob Kapucinski grobnici, ki predstavlja družinsko grobnico Habzburžanov od 1618 dalje (ogled). Sprehod bomo nadaljevali po Grabnu do znamenite Štefanove katedrale, bisera avstrijske gotike in kjer se začne poznana peš cona – Koroška cesta. Po ogledih bo malo časa tudi prosto za individualne oglede. Nato se bomo ponovno zbrali na avtobusu in zapeljali v dobro uro oddaljeno prestolnico Slovaške – Bratislavo. Zapeljali se bomo do hotela, kjer sledi nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: BRATISLAVA IN NJENI SPOMENIKI – MESTO OB DONAVI

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se podli na odkrivanje Bratislave. Z avtobusom se bomo zapeljali do bratislavskega gradu, ki mogočno kraljuje na vzpetini nad Donavo. Najprej se bomo sprehodili mimo slovaškega parlamenta do razgledne točke, kjer bomo opazovali mostove preko Donave. Sledil bo sprehod po dvorišču mimo gradu, kjer so skoraj 250 let hranili največje bogastvo Madžarske – kraljevo krono in ostale kraljeve atribute. Sprehodili se bomo do katedrale sv. Martina, ki je predstavljala eno izmed pomembnih postojank na kronski poti Habzburških cesarjev in nato nadaljevali do mestnega trga. Poleg mestne hiše se na trgu skrivajo tudi nekatere izmed zanimivih skulptur, ki so prava atrakcija mesta. Koliko jih boste našli? Nekaj bo prostega časa, nato pa nadaljujemo z avtobusom na Madžarsko. Dan bomo zaključili v prestolnici Madžarske – Budimpešti in preden se bomo nastanili v hotelu, se bomo ustavili še na Trgu herojev. Po namestitvi v hotelu, se bomo zapeljali do tipičen madžarske restavracije s cigansko glasbo – čarde, kjer nam bodo ob zvokih violine in cimbal postregli z večerjo. Po večerji povratek v hotel in prenočevanje.

3. dan: VISZONTLÁTÁSRA BUDAPEST – DOBRODOŠLI DOMA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in nadaljevali z ogledom Budimpešte – malo z avtobusom in kar nekaj peš. Zagotovo nas bo presenetila velikost madžarskega parlamenta, razkošje bazilike sv. Štefana… občudovali bomo Grajski grič, s katerega se bohoti ribiška utrdba na eni strani ter kraljeva palača na drugi strani griča… Najbrž pa bo vse razveselil prosti čas na najbolj poznani nakupovalni ulici Vaci. Zgodaj popoldan bomo Budimpešto zapustili in se po avtocesti ob Blatnem jezeru odpravili v Slovenijo. V Beltincih se bomo še okrepčali z zgodnjo večerjo. Povratek domov.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z dvema voznikoma in vse cestne pristojbine, 1 polpenzion v hotelu 3* v Bratislavi (več posteljne sobe, TWC), 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Budimpešti (večpostelnje sobe, TWC), večerjo s programom v Budimpešti (čarda), zgodnjo večerjo zadnji dan na slovenski strani, oglede po programu z vstopnino v grobnico Habzburžanov na Dunaju ter organizacijo ekskurzije. Za strokovni del ekskurzije bo poskrbel profesor/spremljevalec šole.  

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!