Skoči na glavno vsebino
19.09.2024
4 dni
OD DOMA

Italijanska pokrajina Toskana je izredno priljubljena destinacija za izlet, počitnice ali potovanja. Nekateri izlet v Toskano organizirajo spomladi, drugi poleti, tretji v jeseni. Pravzaprav izlet v Toskano ni prav nikoli napačen, saj je to področje očarljivo v vsakem letnem času.

Čudovita pokrajina, stara mesta, bogata zgodovina in neverjetna kulinarika… Upam si trditi, da izlet v Toskano ne bo razočaralo nikogar!

TERMIN:

  • 19.09.-22.09.2024

PREDVIDEN PROGRAM:

1: DAN: GORIŠKA – PARMEZAN, SLADODLED V SAN GIMIGNANU

Odhod kombija od doma v jutranjih urah in vožnja po Italiji do Bologne. V bližini Bologne se bomo ustavili na posestvu, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo parmezana. Ogledali si bomo proizvodnjo, parmezan seveda tudi degustirali in verjemite, da ga bomo tudi nakupili. Nato bomo nadaljevali vožnjo mimo Firenc do San Gimignana. Ogled med sprehodom in mogoče se vam bo jedlo znameniti sladoled… Sledila bo kratka vožnja do kmečkega turizma, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. DAN: RAZISKUJEMO…

Med zajtrkom se bomo dogovorili, kam bi nas vodila pot… Mogoče v Piso, pod poševni stolp, ali pa se zanimate za ikonično prevozno sredstvo Italije vespo – obstaja muzej vesp… ali pa bi si pogledal, kje se je rodil Leonardo da Vinci. Ah, seveda, v Vinciju… Pozno popoldan povratek na kmečki turizem, večerja in prenočevanje.

3. DAN: DOTAKNEMO SE UMBRIJE, ZELENEGA SRCE ITALIJE

Po zajtrku se bomo zapeljali proti jugu, mimo Transimenskega jezera do Assisija. Assisi je zagotovo eden najbolj poznanih italijanskih krajev zaradi Frančiška Asiškega. Ob prihodu v Assisi si bomo ogledali zgornjo in spodnjo baziliko in obiskali grob svetnika. Na poti skozi mesto bomo spoznavali Umbrijsko kulinariko in znamenitosti in se na koncu sprehodili še skozi baziliko, posvečeno sveti Klari. Nato se bomo zapeljali v Santa Mario degli Angelli, kjer se nahaja papeška bazilika Marije angelske ali ljubkovalno imenovana tudi Porcijunkula. Seveda si jo bomo ogledali. Na poti domov bomo naredili še čokoladni krajši postanek na obrobju Perugie. Povratek na kmečki turizem, večerja, prenočevanje.

4. DAN: FIORENTINA IN CHIANTI - GORIŠKA

Po zajtrku bomo kmečki turizem zapustili in se odpravili v pokrajino, kjer je doma petelin – zaščitni znak tipičnega toskanskega vina chianti. Najprej se bomo ustavili v vasi Panzaro, kjer ima svojo mesnico in tudi restavracijo Dario Ceccini. Poznan je kot medijska zvezda, ki ga obiskujejo vsi svetovno priznani kuharski šefi in se učijo skrivnosti priprave dobrega fiorentinca. Legenda zrezek povezuje z najbolj slavno firenško družino Mediči, ki je vsako leto ob praznovanju svetega Lorenca, 10. avgusta, med prebivalstvo razdelila na žaru pečene kose govejega mesa. Leta 1565 naj bi bili na praznovanju prisotni tudi Angleži, ki so ob pogledu na pečene zrezke tudi zase glasno zahtevali »beef steak« (goveji zrezek). Po postanki bomo nadaljevali v bližnji Grave a Chianti oziroma do ene izmed vinskih kleti, kjer bomo imeli degustacijo in ob vinu tudi toskansko malico. Potem bo pa počasi čas, da se opravimo proti domu.

POGGIO DELLE LAME

Strada delle Lame 8, 50025 Tavarnella Val di Pesa (FI)

www.poggiodellelame.it

 

CENA: 495 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi 8 potnikov v kombiju.

 

Cena vključuje:

  • kombi prevoz ves čas bivanja
  • vodiča/voznika ves čas bivanja
  • namestitev v dvoposteljnih sobah na turistični kmetiji POGGIO ALLE LAME, Strada delle Lame 8, 50028 Tavarnella Val di Pesa (FI)
  • 3 x zajtrk
  • 3 x večerja (5 hodna večerja)
  • Degustacija parmezana, degustacija chiantija in malica
  • oglede po želji gostov, brez vstopnin, vključeni parkingi za kombi

 

MOŽNO DOPLAČILO:

  • enoposteljna soba 128 €

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 17.01.2024

 

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-toskana-skok-v-umbrijo-2969.pdf1.06 MB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!