Skoči na glavno vsebino
4 dni
PO DOGOVORU

Čudovita pokrajina, stara mesta, bogata zgodovina in neverjetna kulinarika… Upamo si trditi, da izlet v Toskano ne bo razočaral nikogar!

 

Firence izlet v Toskano ne bi bilo popolno brez obiska glavnega mesta italijanske regije Toskana, ki skoraj ne potrebuje posebnega predstavljanja. Le kdo še ni slišal za Firence in za številčne arhitekturne presežke, ki bodo navdušili tudi tiste, ki arhitekture sploh ne marajo. Izlet v Toskano naj vsebuje vzpon na mogočno katedral (Duomo) ali stolp v njeni neposredni bližini, saj vam bo Firence predstavil kot mesto tisočerih opečnatih streh. Sprehod po ozkih ulicah in kanček domišljije vas hitro ponese nekaj stoletij nazaj. Številčni muzeji, kjer je ustvarjal eden najslavnejših umetnikov – Michelangelo, pa vam bodo naježili kožo. Nikakor ne moremo mimo niti simbola mesta Firence – starodavnega mostu (Ponte Vecchio), kjer so se nekoč zadrževali mesarji.

Pisa Izlet v Toskano ne bi bil popoln brez ogleda Pise. Toskana je s »čudežnim poljem« v Pisi najbolj znana zaradi poševnega stolpa, na katerega se je podolgih letih obnove, spet mogoče povzpeti in se tako n lastne oči tudi sami prepričamo o njegovem nagibu. Na vrhu poševnega stolpa lahko z viška zremo na zelenico (čudežno polje), kjer obiskovalci na sto in en način pozirajo pred fotografskimi objektivi.

Luccamesto, ki so ga ustanovili že Etruščani je med izletom v Toskano vreden vsaj nekaj urnega vašega postanka. Ne le zaradi njegovega širokega obzidja, po katerem se lahko vozimo celo s kolesom in tako mesto povsem obvozimo. Iz obzidja namreč lahko tudi občudujemo razglede na ozke uličice, kjer se tare gurmanskih in tipično italijanskih trgovinic, lokalov ter restavracij. Kako tipično za izlet v Toskano!

San Gimignanoštirje stolpi so prepoznavni znak enega najbolj znanih kamnitih mest v Toskani. San Gimignano je pod Unesco zaščito, zato naj vaš izlet v Toskano tega mesta nikar ne spregleda. San Gimignano zavzema dobro strateško lego, saj se nahaja na vzpetini, zato ni prav nič čudnega, da so ga v 11. stoletju naselili tudi vitezi templjarji. Tukaj priporočam nakup tipičnega italijanskega sladoleda (gelato), v le eni izmed mnogih sladolednic oz. po italijansko slišijo na ime “gelateria”. Izlet v Toskano brez okusnega italijanskega sladoleda nikakor ne bi bil popoln.

Sienaše eno srednjeveško mesto, ki ga vaš izlet v Toskano nikakor ne sme izpustiti. Siena se skrbno skriva za ohranjenim in obnovljenim mestnim obzidjem. Najlepši in najzanimivejši del najdemo v samem središču, kjer se bohoti prostran trg (Pizza del Campo). Le-tega uvrščajo med najlepše srednjeveško ohranjene trge v Evropi. Dva-krat na leto se uporablja tudi za konjske dirke, kjer se tare domačih in tujih obiskovalcev. Če imate izlet v Toskano raje mirnejši, priporočam, da se množici umaknete z vzponom na 88 metrov visok stolp, ki pod nami pričara vso veličino tega srednjeveškega mesta.

Naravne terme “Bagni San Filippo” in se tako kot so se nekoč tu že kopali stari Rimljani, okopajte tudi vi.

Toskanski grički je že res, da so mesta v Toskani vredna ogleda, a marsikdo se na izlet v Toskano odpravi izključno le zaradi znamenitih toskanskih gričev. Spomladi se obarvajo zeleno, medtem ko poleti zaradi pšeničnih polj dobijo zlato podobo. Kot da to ne bi bilo dovolj, pa vse skupaj polepšajo še slikovite kamnite hišice, ki kraljujejo na vrhu gričkov ter še dodatno pred nami čarajo pravljično podobo.

Pokrajina Chianti – pokrajina Chianti sicer ni več Toskana, a ker je vendarle tako blizu le-te, jo vaš izlet v Toskano enostavno mora vsebovati. Postanka bodo zlasti veseli ljubitelji vina, saj od tod izvira avtohtona vrsta rdečega vina Chianti. Poleg tega, pa vožnja med številčnimi vinogradi ni nikoli dolgočasna, sploh pa ne za tiste, ki ste izlet v Toskano naredili tudi zaradi fotografije.

PREDLAGANA NAMESTITEV:POGGIO DELLE LAME: www.poggiodellelame.it

CENA: 425 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi 8 potnikov v kombiju.

Cena vključuje:

  • kombi prevoz ves čas bivanja
  • vodiča/voznika ves čas bivanja

namestitev v dvoposteljnih sobah na turistični kmetiji POGGIO ALLE LAME, Strada delle Lame 8, 50028 Tavarnella Val di Pesa (FI)

  • 3 x zajtrk
  • 3 x večerja (5 hodna večerja)
  • oglede po želji gostov, brez vstopnin, vključeni parkingi za kombi

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 21.06.2023

 

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!