Skoči na glavno vsebino
3 dni
PO DOGOVORU

Dachau – München – Salzburg

za dijake tehničnih smeri

1. DAN: DACHAU - MÜNCHEN

Odhod avtobusa izpred šole ob 5.00 in vožnja preko Avstrije na Bavarsko (z vmesnimi postanki na avtocesti za osvežitev). Vožnja mimo Münchna do koncentracijskega taborišča Dachau. Zgradili so ga marca 1933 in je bil prvo taborišče, ki ga je postavila nacistična Nemčija. V njem je bilo zaprtih okoli 200.000 ljudi iz 30 držav. Sprehodili se bomo skozi taborišče in spoznali resnico o razmerah. Sledila bo vožnja nazaj do Münchna in postnake pri ikonični Allianz Areni, poznani tudi kot nogometno igrišče – sedež bavarskega nogometnega kluba FC Bayern (možne so različne vstopnice za oglede – FC Bayern muzej ali FC Bayern muzej + stadion).Po ogledu vožnja do mladinskega doma, namestitev, večerja in prenočevanje.

2.DAN: MÜNCHEN

Po zajtrku se bomo odpravili najprej do „sveta BMW“ oziroma v tovarno BMW. Na ogromnem kompleksu, se nahajajo ena izmed tovarn, muzej in salon avtomobilov, ki predstavljajo pojem nemške avtomobilske industrije. V neposredni bližini olimpijskega kompleksa (grajenega za Olimpijske igre 1972), se v neposredni bližini nahajajo: sedež družbe BMW, muzej BMW in razstavni salon. Seveda si boste ogledali muzej, kjer je prikazana zgodovina družbe, pokukali pa bomo tudi v razstavni salon. Po ogledu, se bomo zapeljali v center mesta. Nemški muzej ali nam bolj poznani Tehniški muzej se nahaja na otočku reke Isar, ki teče skozi München. Muzej je s svojimi 55.000 m² eden največjih naravoslovno tehničnih muzejev na svetu. V njem so prikazani najpomembnejši tehnični dosežki človeka in ogledali si bomo lahko kar nekaj unikatov... Muzej si bomo ogledali samostojno. Polni vtisov, se bomo nato peš podali v center mesta in si ogledali glavne znamenitosti mesta: vrata Isar, mestno šišo, Petrovo cerkev, stolnico,... Potem, potem bomo pa zagotovo že lačni in v Münchnu je potrebno eno večerjo pojesti tudi v tipični bavarski pivnici. Po večerji vožnja do mladinskega doma in prenočevanje.

3.DAN: MÜNCHEN – MATTIGHOFEN – SALZBURG

Po zajtrku bomo München zapustili in se odpravili v Avstrijo – najprej v Mattighofen – kraj, kjer je na 10.000 m² , v treh nadstropjih predstavljeno vse, kar je povezano z oranžno KTM ekipo... Po ogledu, se bomo zapeljali do Salzburga, natančneje do predmestja oziroma do Hangerja 7 ali Redbull hangerja. Najbrž ni potrebno preveč opisovati; da je vse kjer je znak Redbulla povezano s hitrostjo, adrenalinom,... Ogled po razstavi in nekaj časa bo tudi za njihovo trgovino... Nato pa bo čas, da se počasi odpravimo proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

 

Cena: pošljite povpraševanje

 

Cena vključuje:

avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 2 nočitvi z zajtrkom v mladinskem domu v večposteljnih sobah (TWC), turistična taksa, 1 večerja v mladinskem domu, 1 večerja v pivnici, ogledi po programu z vstopninami: BMW tovarno, Tehnični muzej, KTM Motohall), slovensko vodenje in organizacijo ekskurzije.

 

Možna doplačila: Allianz arena

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVDODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! Objavljeni na www.porton.si.

Nova Gorica, junij 2022

Priponke

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!