Skoči na glavno vsebino
09.04.2024
6 dni
SEŽANA

FIRST MINUTE CENA: 545 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 9.4., 14.5., 15.10.2024

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana 

1. dan: Slovenija–Firence–Montecatini Terme večerja, nočitev

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. V dopoldanskih urah bomo prispeli v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan: otok Elba zajtrk, večerja, nočitev

Po hrustljavem toskanskem zajtrku nas bo vožnja ponesla do pristanišča Piombino in že bomo pluli na otok Elba, ki slovi po bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bo to priložnost za obisk njegove vile. Ustavili se bomo v tipični vinarni, muzeju mineralov. Vsekakor pa bomo na otoku imeli dovolj časa, da se sprehajamo po čudoviti naravi. Do večera prispemo do predvidenega hotela. Nastanitev, večerja, nočitev.

3. dan: otok Elba zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali v Portoferraio in se sprehodili skozi glavno mesto otoka. Uživali bomo v razgledu in morda se osvežili s kakšnim osvežilnim napitkom. Popoldanske ure pa bomo izkoristili za sprehode po divji naravi. Vsekakor pa se lahko odločite tudi za skok v morje. Večerja, nočitev v hotelu.

4. dan: otok Elba zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan nadaljujemo z raziskovanjem otoka in se potepamo po otoških poteh ter uživamo na panoramskih razgledih. Vsekakor pa bo tudi dovolj časa za skok v morje, branje knjige ... Večerja in nočitev v hotelu. 

5. dan: otok Elba–Pisa - Montecatini Terme zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo počasi poslovili od otoka. Plovba do pristanišča Piombino in že bomo nadaljevali z avtobusom do toskanskega mesta Pisa. Sprehodili se bomo po slavnem trgu čudes in občudovali njegove znamenitosti: katedrala, krstilnica, poševni stolp ... Do večera bomo prispeli v predviden kraj nastanitve, nastanitev, večerja, nočitev.

6. dan: Lucca – Slovenija zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpravili do Lucce. Mesto za obzidjem bo ponudilo kuliso za prijeten sprehod in nas pripravilo za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Po sprehodu in krajšem času za osvežitev se bo vožnja nadaljevala proti Sloveniji, s prihodom domov v večernih urah.

Cena:

595 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

649 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

705 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela *** v Montecatini Terme, 2 x polpenzion, 3 x polpenzion na otoku Elba v predvidenem hotelu DINO***, oglede po programu (Firence, Pisa, Lucca), vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:

· najmanjše število potnikov: 20

· doplačilo za enoposteljno sobo: 180 €

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje sproti ob ogledih (po želji)

· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 35 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!