Skoči na glavno vsebino
2 dni
PO DOGOVORU

1. Dan: NOVA GORICA – WOLFGANGSEE – BAD ISCHL – MELK ali okolica

Odhod kombija od doma in vožnja v Avstrijo, v smeri proti Salzburgu. Pred Salzburgom bomo avtocesto zapustili in nadaljevali pot po področju Salzburških jezer, kjer bomo naredili krajši postanek ob jezeru Wolfgangsee. Ledeniško jezero ima površino okoli 13 km2 in ob njem se nahajajo majhne vasice, med katerimi in najbolj poznan St. Gilgen. V kraju se je rodila Mozartova mama Anna, zato ne preseneča, da je mesto posvečeno glasbi… Daljši postanek bo v Bad Ischlu, mestu poznanem po išlerjih in seveda začetku zgodbe med Francem Jožefom in Elizabeto (Sisi). PO mestu se bomo sprehodili, si privoščili išler in seveda slišali kakšno zanimivo zgodbo povezano s Habzburžani. PO ogledu se bomo zapeljali v smeri Melka, kjer se bomo nastanili v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. Dan: MELK ali okolica – TULLN (cvetlična razstava) – NOVA GORICA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se odpeljali v smeri proti Dunaju oziroma do Tullna. Zgodovinsko mestece Tulln v Spodnji Avstriji v bližini Dunaja ob reki Donavi, bo kot vsako leto v pričetku septembra odprlo vrata velikemu cvetlično – vrtnarskemu sejemu. Sejem vsako leto obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Letos ga ob okrogli 70. obletnici spremlja še največja cvetlična razstava v Evropi. To je priložnost, da se potopimo v čarobni svet vrtnarjenja, narave in cvetličnih razstav ter doživimo enkratno izkušnjo, ki nas bo očarala. Po ogledu sejma, kavica v centru mesta in nato vožnja mimo Dunaja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem od doma in na navedeni relaciji z vsemi cestninami in parkirninami, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljna soba, TWC), oglede po programu z vstopnino na sejem cvetja v Tullmu, ostale oglede po programu brez vstopnin ter organizacijo izleta.

 

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SOSTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si.

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!