Skoči na glavno vsebino
19.08.2024
11 dni
LJUBLJANA

FIRST MINUTE CENA: 1.190 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhod: 19.8.2024

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana 

1. dan: Slovenija–Nemčija/Hamburg nočitev

Zgodnje jutranje ure nas bodo ponesle proti severu. Z udobnim turističnim avtobusom in vmesnimi postanki za osvežitev bo pot skozi Avstrijo v Nemčijo hitro minila. Pot nas bo peljala v smeri Hamburga, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

2. dan: Kobenhavn zajtrk, nočitev

Po zajtrku bomo z vožnjo nadaljevali do pristanišča Puttgarten in se vkrcali na trajekt. Na drugi strani morja bo Danska, kjer bomo prvi postanek naredili v mestu Roskilde, ki je bilo vrsto stoletij glavno mesto Danske. Ogledali si bomo katedralo s kapelami, v katerih so razstavljene grobnice 38 danskih kraljev in kraljic. Zanimiv bo tudi ogled muzeja vikinških ladij, v katerem so razstavljene celo tisočletje stare vikinške ladje. Vožnja se bo nadaljevala do Kobenhavna, kjer si bomo ogledali več znamenitosti: mestno hišo, zabaviščni park Tivoli, kip male morske deklice, staro borzo, kraljevo rezidenco, spomenik Hansa Kristiana Andersena ... Čas bo tudi za osvežitev in individualen sprehod. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3. dan: Severni Zealand–Helsingor zajtrk, nočitev

Danski zajtrk nas bo dovolj okrepčal, da bomo uživali še v kratkem potepu po mestnem središču, potem pa bomo nadaljevali pot na Severni Zealand, kjer bomo obiskali renesančni dvorec Frederiksborg, ki velja za danski Versailles. V njegovi notranjosti je skozi živopisno zbirko predstavljena zgodovina Danske. Nadaljevali bomo proti Helsingoru, kjer bomo obiskali Hamletov grad Kronborg. Po ogledu nam bo za »biti ali ne biti« samo še vožnja do predvidenega hotela. Nastanitev, nočitev.

4. dan: Helsingborg–Stockholm zajtrk, nočitev

Zjutraj bomo nadaljevali potovanje po Švedski, deželi modrega otočja in severnega sija. Potovali bomo mimo neposeljenih naravnih lepot in prispeli do prestolnice – mesta Stockholm, mesta na vodi. Prestolnica je mirno mesto in najhujši zločini se k sreči pojavljajo samo v romanih švedskih avtorjev. Sledila bo panoramska vožnja z ogledom znamenitosti iz avtobusa in nadaljevanje poti do predvidnega hotela. Nastanitev, nočitev.

5. dan: Stockholm zajtrk, nočna plovba

Dan bomo namenili Stockholmu in se prepustili lepoti mesta. Ogledali si bomo znamenitosti, v tem času pa bodo možni tudi fakultativni obiski muzejev Vasa, Skansen, mestne hiše (kjer podeljujejo Nobelove nagrade in imajo vsakoletni banket),vožnja z ladjico po arhipelagu. Videli bomo še kraljevsko palačo, poletno rezidenco, kraljevo katedralo, Gamlastan, koncertno hišo … Preden se bomo odpravili proti pristanišču, bo še nekaj prostega časa, nato pa se bomo vkrcali na ladjo/trajekt in odpluli proti Finski.

6. dan: Helsinki–Talin zajtrk, nočitev

Tudi tokrat bomo z ladijskim zajtrkom pohiteli in se nato izkrcali v pristanišču Helsinki. Dopoldanske ure bomo izkoristili in uživali v kratkem panoramskem ogledu Helsinkov, si vzeli čas za osvežitev in se v pristanišču vkrcali na trajekt ter odpluli do prestolnice Estonije. Talin je zaradi ohranjenega srednjeveškega videza pod zaščito Unesca. Med sprehodom po ulicah mesta mode si bomo ogledali mestno hišo, dominikanski samostan, mestni muzej in druge znamenitosti. Nastanitev v hotelu, nočitev.

7. dan: Talin–Riga zajtrk, nočitev

Estonski zajtrk je mali praznik kruha vseh vrst, pazite pa se gorčice – za razliko od skandinavske je presneto močna in pekoča. Iz Talina se bomo ob gozdovih, kjer sobivajo breze in borovci, popeljali do latvijske prestolnice Rige. Posrkala nas bo v živahne ulice prodajalcev, glumačev in glasbenikov, med katerimi se bomo prebili do katedrale, Cerkve sv. Petra in srednj veškega sedeža ceha trgovcev.

8. dan: Riga–Siauliai–Vilna zajtrk, nočitev

Skuta, kislo mleko in raznovrstni siri, kot je tradicionalni »janu siers«, nam bodo popestrili latvijski zajtrk, preden se bomo odpravili v Litvo. Sredi ničesar, tik pred mestecem Siauliai, bomo potešili radovednost na Hribu križev, ki velja za simbol litovske narodne identitete in enega glavnih romarskih središč Baltika. Litovski prestolnici Vilni bomo namenili popoldanski ogled znamenitosti in večerni sprehod, na katerega nas bodo povabile prikupne ulice.

9. dan: Vilna–Trakai–Varšava zajtrk, nočitev

Ljubitelji mesnin, predvsem svinjine, boste prišli na račun med litovskim zajtrkom. Nedaleč od Vilne bomo skočili do pravljičnega mesteca Trakai, ki se stiska na otoku sredi jezer, nato pa nas bodo neskončne ravnice odpeljale proti Poljski. V prestolnico Varšavo bomo prispeli dovolj zgodaj za panoramski ogled znamenitosti.

10. dan: Varšava–Krakov zajtrk, nočitev

Varšavsko jutro z zajtrkom, preostanek dneva pa bomo namenili slikovitemu Krakovu, kamor bomo prispeli pozno dopoldne. Ogled mesta bomo začeli na griču Wawel, kjer se bohotijo katedrala, kraljeva palača in zmaj – tu bomo najbolje spoznali mogočno zgodovino poljskega naroda. Popoldne se bomo spustili v mesto, kjer so ob Poti kraljevih družin nanizani Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vrata časti in Rynekov trg s pokrito tržnico Sukenice, ki nas bo zvabila med bogate stojnice. Trg krasi še Marijina cerkev z največjim gotskim lesenim oltarjem v srednji Evropi, z njenega zvonika pa na polno uro odzvanja pesem Hejnal (trobenta), ki je nekdaj naznanjala tatarsko nevarnost.

11. dan: potovanje proti Sloveniji zajtrk

Po zajtrku se bomo začeli vračati proti Češki, Avstriji, Sloveniji. Do zgodnjih večernih ur bomo prispeli domov in padli domačim v objem.

Cena:

1.240 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

1.285 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

1.330 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 9 x nočitev z zajtrkom, plovbo z ladjo po programu, 1 x nastanitev v štiri posteljnih kabinah, vse prevoze s trajekti po programu, vse zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:

· najmanjše število potnikov: 20

· doplačilo za enoposteljno sobo v hotelu: 315 €

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

· doplačilo vstopnine po želji: 15–20 €/znamenitost, ladja – dvoposteljne kabine: 120 €/osebo

· doplačilo za paket 10 večerij: 340 €

· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 48 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

Priponke

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!