Skoči na glavno vsebino
13.06.2024
10 dni
LJUBLJANA

FIRST MINUTE CENA: 790 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 13.6., 27.6., 11.7., 22.8., 12.9.2024

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto

1. dan: Slovenija – Hrvaška – Srbija/Beograd nočitev

V jutranjih urah se bomo odpravili v smeri Hrvaške in Srbije. V popoldanskih urah se bomo že lahko sprehajali po prestolnici Srbije, mestu Beograd. Po želji se bomo ustavili v mondenem delu mesta na vodi ali raje uživali ob sprehodu po starogradski Skadarliji. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

2. dan: Beograd - Skopje zajtrk, nočitev

Po zajtrku bomo nadaljevali s potovanjem do srbsko-makedonske meje, ter z vožnjo nadaljevali do glavnega mesta Makedonije – Skopja. Mesto še vedno ohranja »staro dušo« tega lepega mesta. Ogledali si bomo most z zanimivo zgodbo, trdnjavo Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, staro turško čaršijo, ki je polna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase … Nekaj prostega časa bo za samostojne oglede in morda nakup spominkov. Nastanitev v hotelu, nočitev.

3.dan: Skopje – Bitola – Ohridsko jezero zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo v smeri mesta Bitole. Ustavili se bomo v bližini Bitole in si ogledali ostanke antičnega mesta Heraclea, ki jo je osnoval Filip II., oče Aleksandra Velikega. Sledi vožnja v Bitolo in sprehod po lepo ohranjenem mestnem jedru do edinstvene in ene največjih cerkva v Makedoniji - cerkve sv. Dimitrija. Sprehod po stari »turški čaršiji« nam bo približal utrip makedonskega vsakdanjika, nato pa bomo nadaljevali v smeri Prespanskega jezera, vse do Ohridskega jezera. Nastanili se bomo v hotelu in pred večerjo izkoristili še nekaj prostega časa. Večerja, nočitev.

4. dan: Ohrid – Struga – Vevčani zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan nas bo čakalo mesto Ohrid, ki je zraslo ob obali enega najveličastnejših jezer na svetu. Staro mestno jedro je arhitekturni biser, vpisan v seznam UNESCA. V srednjem veku je bil prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti. Tu je v 9.st. deloval Kliment Ohridski, učenec Crila in Metoda, ki je sestavil cirilico. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti, kot so: trdnjava carja Samuela, cerkev sv. Pantelejmona, bazilika sv. Sofije, rimski teater, … Nadaljevali bomo do Struge, drugega najpomembnejšega turističnega središča ob Ohridskem jezeru. Ustavili se bomo ob jezerskem izlivu reke Črni Drim, nato pa se odpravili v »najbolj zavedno makedonsko mesto«, Vevčani. Mesto ima približno 2000 prebivalcev, njegova zanimivost je, da je v času turške vladavine imelo široko avtonomijo, o kateri se bomo prepričali v cerkvi sv. Nikole. Sprehodili se bomo tudi do lepo urejenega parka - Vevčanski izvori. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

5. dan: samostan Sv. Naum zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpravili do Sv. Nauma, zanimivega samostana z grobnico tega pomembnega svetnika, ki je bil učenec Cirila in Metoda. Samostan je nastal v prekrasnem naravnem okolju, v neposredni bližini izvirov reke Črni Drim. Po želji boste imeli tudi možnost kopanja v jezerski lepotici. Popoldne bomo že v hotelu in popoldne izkoristili za uživanje ob jezeru. Tokratna večerja bo še posebno zanimiva, saj jo bo popestril dinamičen folklorni program. Nočitev.

6. in 7. dan: ohridsko jezero zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo dan izkoristili za individualne aktivnosti … Večerja, nočitev.

8. dan: Prilep – Kavadarci – Skopje zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali do Prilepa. Sprehodili se bomo do samostana sv. Mihaela in trdnjave kralja Marka. Že samo vznožje hriba, kjer je obnovljen samostanski kompleks, ponuja lep razgled na mesto in okolico. Prilep je še zmeraj povezan z gojenjem tobaka, kar bomo lahko začutili s sprehodom po tržnici. Sledila bo vožnja skozi vinorodno pokrajino do mesta Kavadarci, kjer se bomo ustavili v eni izmed vinskih kleti. Degustacija makedonskih vin in prigrizek nas bo spoznala z njihovo kvaliteto in raznolikostjo. Dobro razpoloženi se bomo počasi odpeljali do Skopja in se nastanili v hotelu. Nočitev.

9.dan: Makedonija – Srbija / Novi Sad zajtrk, nočitev

Po zgodnjem zajtrku bomo začeli z vožnjo proti Srbiji. V popoldanskih urah bomo že v čudovitem Novem Sadu in Vojvodini. Nastanili se bomo v hotelu in večer preživeli individualno v prijetem mestnem vzdušju. Nočitev.

10.dan: Hrvaška – Slovenija zajtrk

Ker bomo že deseti dan na poti, bomo zagotovo že nestrpno čakali, da domačim povemo vse o poti in jih pokažemo fotografije in vtise s potovanja. Vseeno pa prej kot v večernih urah ne bomo doma.

Cena:

840 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

895 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

949 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 4 x nočitev z zajtrkom, 5 x polpenzion - predviden hotel Aqualina**** Ohridsko jezero, zunanje oglede po programu (Skopje, Bitola, Ohrid, Struga, Sv.Naum, Prilep, Kavadarci), vinska degustacija s prigrizkom, lokalno vodenje, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:

· najmanjše število potnikov: 20

· doplačilo za enoposteljno sobo: 180 €

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

· vstopnine se plačuje sproti (po želji)

- obvezno doplačilo: turistična pristojbina 36 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!