Skoči na glavno vsebino
26.09.2024
4 dni
OD DOMA

Banja Luka – Sarajevo – Mostar - delta Neretve

TERMIN: 26.09.-29.09.2024

PREDVIDEN PROGRAM: 

1. Dan: NOVA GORICA – LJUBLJANA – BANJA LUKA – TRAVNIK – SARAJEVO

Odhod kombija iz Nove Gorice v jutranjih urah in vožnja mimo Ljubljane na Hrvaško do Banja luke. Mesto je drugo največje mesto BiH in glavno mesto Republike Srbske. Mesto, ki se razteza na obeh bregovih Vrbasa, je poznano po zelenju. Sprehod med glavnimi znamenitostmi ter nekaj prostega časa za individualne oglede ali obisk tržnice. Nadaljevanje vožnje skozi Travnik, mesto Iva Andrića in zgodnja večerja. Večerni prihod v Sarajevo, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. dan: SARAJEVO po dolgem in po čez…

Po zajtrku se bomo odpravili v center mesta. Na sprehodu po mestu si bomo ogledali begovo džamijo Gazi Husrev iz 16. stoletja, Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupulasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, očarala nas bosta tipična muslimanska Svrzina kuča in Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Popoldan najprej kosilo in nato prosti čas na Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s svojimi trgovinicami, rokodelskimi delavnicami, kavarnicami in čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Vožnja v hotel in prenoč

3. dan: SARAJEVO – MOSTA

Po zajtrku se bomo ustavili še v zelenem predmestju Sarajeva Ilidži, na Vrelu Bosne. Nato bo sledila vožnja proti Mostarju, s foto postankom v Jablanici, ki je znana po bitki na Neretvi iz II. svetovne vojne. V središču Hercegovine bomo obilskali Mostar, kjer se zanimivo prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Sprehodili se bomo po slikovitem mestu, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamami), cerkvami in čaršijami. Obiskali bomo najpomembnejši mostarski spomenik, ki je danes pod zaščito Unesca – obnovljeni Stari most preko Neretve, ki stoji na mestu v zadnji vojni porušenega starega kamnitega mostu, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede, nakupe ali »prehranjevanje«. Nastanitev v hotelu, večerja v restavraciji in prenočevanje.

4. dan: DELTA NERETVE – vožnja proti domu – NOVA GORICA

Po zajtrku se bomo odpravili na Hrvaško (po želji se lahko prej ustavimo za krajši ogled še v Medžogorju ali na slapovih Kravica.) Sledila bo vožnja po delti Neretve in nato dalje ob hrvaški obali, ker se bomo ustavili v enem izmed obalnih letoviških krajev za osvežitev v morju in na kosilu. Po postanku bomo nadaljevali vožnjo z mesnimi postanki proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

CENA: 450 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi 6 potnikov v kombiju.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem na navedeni relaciji, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3 * v Sarajevu, 1 nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Mostarju, večerjo v Travniku in Mostarju ter pozno kosilo v Sarajevu, oglede po programu brez vstopnin in lokalno vodenje, kjer je to potrebno ter organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA:

  • enoposteljna soba 60 €
  • riziko pred odpovedjo 25 €

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 06.02.2024

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-sarajevo-mostar-s-kombijem-2967.pdf921.45 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!