Skoči na glavno vsebino
1 DAN

Zanimiv in poučen izlet.

enodnevni izlet

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja poti Benetkam in nato po lokalni cesti proti DELTI REKE PAD. Delta najdaljše italijanske reke Pad se razprostira med slikovitima obmorskima mestoma Chioggia in Comacchio. Sestavljena je iz številnih vodnih kanalov, s katerimi so v preteklosti regulirali poplavna območja ter omogočali plovbo v notranjost. Nekoč močvirno ozemlje z redkimi naseljenci, med katerimi je kosila malarija, je postalo pomembno kmetijsko območje. Glavna kmetijska rastlina je RIŽ. Mi se bomo dlje časa zadržali na enem izmed številnih posestev, kjer se ukvarjajo z gojenjem in predelavo riža. Domačini nam bodo pokazali proizvodnjo in seveda pripravili tudi degustacijo njihovih izdelkov. Možen bo tudi nakup.

Nato se bomo vračali proti domu, še prej pa bomo naredili daljši postanek v malih Benetkah – mestu CHIOGGIA. Mesto je nastalo zaradi solin in trgovine. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljalo za središče ribištva in solinarstva in s tem postalo pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine, zato se ponaša s številnimi cerkvami in muzeji. Ljudje ohranjajo tradicijo in še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Ogledali si bomo znamenitosti in si vzeli čas tudi za osvežitev.

Pozno popoldne povratek v Slovenijo.

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, oglede po programu brez vstopnin, obisk posestva z rižem in bogata degustacija, slovenskega spremljevalca in organizacijo izleta.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, januar 2023

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-rizeva-polja-chioggia-1553.pdf1.3 MB

First minute

Last minute