Skoči na glavno vsebino
06.06.2024
4 dni
OD DOMA

Vinska in zgodovinsko zelo pomembna hribovita dežela, ki leži na severozahodnem delu Italije, obkrožena z visokimi Alpami. Hladna alpska klima se meša s pridihom Sredozemlja in mamma mia, od tam prihajajo tako dobra vina!

KULIARIČNO DOŽIVETJE!

TERMINI:

  • 6.6. – 9.6.2024
  • 5.8. - 8.8.2024
  • 14.11 – 17.11.2024

PREDVIDEN PROGRAM:

1. DAN: NOVA GORICA – MED GRIČI IN PIŠKOTI– OKOLICA ALBE

Jutranji odhod iz Nove Gorice in vožnja v smeri Brescie, Cremone, mimo Alessandrie (seveda z vmesnimi postanki za osvežitev) do Mombaruzza. Kaj moramo vedeti o Mombaruzzu? Piškoti amareti… Nato bomo nadaljevali po podeželskih cestah skozi kraj Nizza Monferrato do Albe. Krajši sprehod skozi mesto, ki je na seznamu UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine. Nato bo čas, da se zapeljemo do kmečkega turizma v okolici Albe, sledi nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. DAN: MED LEŠNIKI IN VINI Z VONJEM PO TARTUFIH

Po zajtrku, ah, po zajtrku bomo odkrivali podeželje… Najprej bomo šli na lov za tartufi… nato pa med vinskimi kletmi, kjer proizvajajo svetovno poznana vina: Barolo, Dolccetto d'Alba, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Barbera… grički z vinogradi so tako slikoviti, da je področje Langfe, Roero in Monferrato s svojo pokrajino na seznamu UNCESCO-ve svetovne kulturne dediščine. Seveda pa je to področje, kjer rastejo tudi najboljši lešniki in ker v Nutello ne sprejemajo obiskovalce, bomo mi spoznavali, kako narediti domačo lešnikovo kremo… Med griči, kletmi in lešniki še foto in kava postanki… Zvečer povratek na kmečki turizem, večerja in prenočevanje.

3. dan: PRVO GLAVNO MESTO KRALJEVINE ITALIJE IN KAVA

Po zajtrku se bomo odpravili v Torino. Zapeljali se bomo od Porte Nuove, po promenadni ulici Via Roma, mimo trga San Carlo do osrednjega trga Piazza Castello, na katerem je palača Madama in kraljeva palača. V ozadju trga se nahaja torinska stolnica z znano relikvijo Sv. prta. Obiskali bomo tudi glavno tržnico… pa seveda imeli nekaj časa za samostojno raziskovanje. Iz Torina pa ne bomo odšli preden ne obiščemo pražarne Lavazza… samo ogledi niso tisto pravo, zato bomo spoznali kako se naredi prava italijanska kava… Sledil bo povratek na kmečki turizem, večerja in prenočevanje.

4. DAN: VERCELLLLLLLLI = GORGONZOLA – POT PROTI DOMU

Po zajtrku bomo kmečki turizem zapustili in zopet nas bo vodila pot proti severu, na področje reke Pad, na področje Vercelli, ki je poznano predvsem po rižu. Zagotovo pa ni tako poznano, da tam izdelujejo tudi svetovno priznani sir gorgonzola… Saj veste, obisk, degustacija in nakup… Potem se bomo pa počasi podali proti domu, tokrat mimo Milana, Verone vse do Nove Gorice.

 

CENA: 620 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi 8 potnikov v kombiju.

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem na navedeni relaciji z vsemi cestninami in parkingi, 3 polpenzione na kmečkem turizmu v okolici Albe (dvoposteljne sobe, TWC) s turistično takso, oglede po programu z obiskom vinske kleti in degustacijo, obisk kmetije, kjer gojijo lešnike – ogled in degustacija, obisk obrata za proizvodnjo gorgonzole in degustacija, obisk tovarne Lavazzo in degustacije, lov na tartufe, vse ostale oglede po programu brez vstopnin in organizacijo izleta.

PREDVIDENA NAMESTITEV:

AGRITURISMO CASCINA VARIE, San Giuseppe

Možna doplačila:

  • Riziko pred odpovedjo 34 €

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

 

Nova Gorica, 7.2.2024

Priponke

First minute

petek, 24.05.2024
ČUDOVITO
sreda, 10.04.2024
GLEDAŠKA PREDSTAVA IN PREVOZ
četrtek, 06.06.2024
NOVO, ŠE NEPOZNANO

Last minute

petek, 21.06.2024
NOV TERMIN 15.5. - 4 MESTA
četrtek, 02.05.2024
ZAGOTOVLJENO!
petek, 21.06.2024
VEČ TERMINOV!