Skoči na glavno vsebino
3 dni
PO DOGOVORU

Termin in kraj odhoda: po naročilu.

Cena: pošljite povpraševanje.

1. DAN: DUNAJ (NENAVADEN IN GLASBEN)

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Ob prihodu na Dunaj, bomo najprej naredili avtobusni ogled notranjega ringa, z najpomembnejšimi stavbami, ki so nastajale skozi bogato zgodovino mesta. Sledila bo vožnja do nenavadne stavbe, ki jo je med leti 1983 in 1986 gradil avstrijski umetnik in arhitekt Hundertwasser. Sprehodili se bomo skozi stavbo, ki je barvita, ima veliko naravnih materialov, stolpiče, njene linije so valovite, na strehi rastejo drevesa... Sledil bo glasbeni ogled. V čast avstrijski in svetovni glasbi, skladateljem, tradiciji, so leta 2000 odprli prvi muzej zvoka in glasbe v Avstriji. Obiskalo ga je že več kot 3 milijone obiskovalcev, ki spoznavajo razvoj glasbe od njenih začetkov do danes. Častni vodja muzeja je slavni maestro Zubin Mehta. Po obisku muzeja se bo prilegla tipična avstrijska večerja, ki nam jo bodo postregli v eni izmed restavracij v centru mesta. Po večerji bo sledila vožnja v hotel, namestitev in prenočevanje.

2. DAN: DUNAJ (OD ZVEZD DO MUZEJEV)

Po zajtrku se bomo zapeljali do dunajskega Inštituta za astronomijo, ki je del Univerze Dunaj. Ogledali si bomo neorenesančni observatorij z največjim teleskopom z lečo Avstirje in spoznali 300 letno zgodovino astronomskega raziskovanja v državi. Po zanimivem obisku, se bomo podali do palače Belvedere. Obiskali bomo zgodovinski kompleks dveh palač – Zgornje in Spodnje s pripadajočimi objekti in parkom, ki je bil zgrajen za princa Eugena Savojskega. Po njegovi smrti so jo prevzeli Habzburžani in v dvorcu začeli urejati galerijo, ki je to še danes. V Zgornjem Belvederu bomo obiskali muzej avstrijske moderne s poudarkom na delih Gustava Klimta. Zagotovo se bomo ustavili ob njegovem znamenitem Poljubu. Po ogledu bo nekaj prostega časa za obisk centra Dunaja ter nato sprehod od Opere, do katedrale Sv. Štefana, mimo kapucinskih kript do Hofburga. Oglede bomo zaključili z obiskom Naravoslovnega muzeja. Je eden najpomembnejših tovrstnih muzejev na svetu, ki ga je ustanovil leta 1750 mož Marije Terezjie, Franc I. Najprej bo čas za samostojni ogled muzeja, nato pa se bomo podali še v njegovo zakulisje z lokalnim vodnikom. Oglede bomo zaključili v lokalni restavraciji na večerji. Vendar dneva še ne bomo zaključi. Na nekoč lovskem področju predela Dunaja Leopoldstadt, se nahaja znameniti Prater. Cesar Jožef II. je neurejenemu predelu naredil konec ter uredil prostor s kavarnami in restavracijami. Za svetovno razstavo leta 1873 so zgradili kolo – Riesenrad, ki je še danes simbol modernega zabaviščnega parka (no, originalnega kolesa žal ni več...). Po obisku Praterja se bomo vrnili v hotel, prenočevanje.

3. DAN: (CESARSKI DUNAJ)

Po zajtrku bomo hotel zapustili in si najprej ogledali Plečnikovo cerkev sv. Duha. Jože Plečnik je arhitekturo študiral na Dunaju, kjer je po končanem študiju sprva delal v ateljeju Otta Wagnerja, nato kot samostojni arhitekt. Poleg Ziherlove hiše na Dunaju, ki jo je obnavljal, je zagotovo najbolj poznano delo cerkev Svetega Duha v Ottakringu, prva cerkev, ki jo je konstruiral sam in ki je sploh prva cerkev iz armiranega železobetona na svetu. Po ogledu se bomo zapeljali še do Schönbrunna, enega najpomembnejših avstrijskih kulturnih spomenikov in najbolj obiskana znamenitost Dunaja. Palača in vrtovi odsevajo okus, zanimanje in duhovni svet habsburških vladarjev, ki so dvorec od 18. stoletja do leta 1918 uporabljali kot poletno rezidenco. Od leta 1996 je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Notranjost dvorca si bomo ogledali in se po ogledu poslovili od Dunaja. Sledila bo vožnja proti domu z vmesnimi postanki.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 4* , 2 večerji v lokalnih restavracijah, oglede po programu z vstopninami v Hundertwasser, Haus der Musik, Inštitut za astrologijo, Naravoslovni muzej, palačo Schönbrunn, slovenskega spremljevalca in organizacijo ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! OBJAVLJENI NA www.porton.

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-raziskujemo-dunaj-2568.pdf251.23 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!