Skoči na glavno vsebino
2 dni
Goriška

Dve državi v dveh dneh...

Dvodnevni izlet

1. dan: GORIŠKA - RAVENNA – RIMINI

Odhod avtobusa ob 7:00 ter vožnja v Italijo, mimo Benetk, Padove, Ferrare do Ravenne, ki ni le mesto mozaikov, ampak sodi med najbolj privlačna mesta v Italiji. Mesto slovi po izredno lepih bizantinskih spomenikih, znana bazilika San Vitale iz 6. stoletja hrani mozaike iz življenja cesarja Justinijana in Teodore. Ogledali si bomo še Dantejevo grobnico, cerkev San Apollinare… Nekaj bo tudi prostega časa. Nato bomo nadaljevali z vožnjo ob obali do letoviškega mesta Rimini, ki se nahaja ob več kilometrski plaži. Preden se bomo zapeljali do hotela, se bomo sprehodili še skozi stari del mesta, ki so ga Rimljani ustanovili že v 3. st. pred Kristusom. Ogledali si bomo Avgustov slavolok, Tiberijev most in slišali zanimive zgodbice nekdanjih gospodarjev mesta. Vožnja v hotel, namestitev in večerja. Nočitev.

2. dan: RIMINI – SAN MARINO - GORIŠKA

Po zajtrku bomo Rimini zapustili in se zapeljali do bližnje žepne državice San Marino. Samo 61 kvadratnih metrov majhna Republika San Marino je neodvisna, s svojo vlado in zakoni, čeprav je popolnoma obkrožena z Italijo. Najstarejša suverena država na svetu je nastala v 4. stoletju in svojo neodvisnost ohranila vse do današnjih dni. V sredini je vzpetina Monte Titano in tam se nahaja tudi glavno mesto San Marino. Ob prihodu se bomo sprehodili skozi ozke ulice, polne trgovinic, do trga, kjer se nahaja vladarska palača, nato dalje do bazilike sv. Marina in zaključili ob vznožju ene izmed trdnjav. Nekaj časa bo na voljo tudi za individualne sprehode. Preden bomo državico zapustili, si bomo privoščili šđe tipično kosilo. Čakala nas bo le še vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 

Cena: pošljite povpraševanje

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 1 polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljene sobe, TWC), turistično takso, kosilo v San Marinu s pijačo, oglede po programu brez vstopnin, lokalnega vodnika v San Marinu, slovenskega spremljevalca in organizacijo izleta.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba 20 €
  • riziko zavarovanje pred odpovedjo
  • vstopnino za ogled mozaikov v Ravenni 12 € (skupinksa cena pri najmanj 20 obiskovalcih)

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 25.01.2023

Priponke

First minute

Last minute