Skoči na glavno vsebino
2 DNI
PO DOGOVORU

Odhod: po naročilu.

 

1. dan: SLASTNE NAPOLITANKE – MUZEJ JASLIC - INNSBRUCK

Jutranji odhod kombija in vožnja preko Italije na Koroško in naprej mimo Lienza. Prvi postanek bomo naredili v razstavno – prodajnem salonu tovarne sladkih dobrot Loacker. Njihove slaščice in čokoladne specialitete so znane po vsem svetu. Proizvajajo slastne napolitanke, čokoladne rezine in praline, ki so prava paša za oči in predstavljajo skupek slastnih okusov za praznične dni. Vožnja na Južno Tirolsko, kjer si bomo ogledali nekaj najpomembnejših deželnih znamenitosti, predvsem pa uživali v predprazničnih dobrotah, ki jih bodo domačini ponujali na uličnih božičnih sejmih. Postanek bomo naredili v mestecu Brixen (Bressanone), od koder so briksenški škofje pisali pomemben del zgodovine Slovencev. Naš postanek bomo namenili predvsem ogledu renesančno-baročne škofijske palače, kjer je zelo znan muzej jaslic. Nato bomo nadaljevali v tirolsko prestolnico Innsbruck. Ljudska pesem ga označuje s ‘čudovitim alpskim mestecem’ in če opazujemo staro mestno jedro skupaj z mogočnimi dvatisočaki v ozadju, se lahko prepričamo, da je to res. Pozno popoldanski čas bomo namenili sprehodu med predbožičnimi stojnicami. Sledila bo vožnja v bližnji otel, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: ZLATA STREŠICA – LEDENI MOŽ – NOVA GORICA

Po zajtrku se bomo ponovno odpravili v Innsbruck, mestece ki je preraslo v mesto in pomembno športno središče, a je še vedno ohranilo velik del svojega ‘cesarskega’ duha. Mestne ulice z bogatimi meščanskimi hišami, slavna ‘Zlata strešica’, katedrala sv. Janeza in Hofbug, so le nekatere izmed stvari, ki si jih bomo ogledali med sprehodom. Malo bo še prostega časa in nato se bomo odpravili v Bozen (Bolzano), ki je prestolnica te severno – italijanske pokrajine, v svetu pa je najbolj poznano po svojem arheološkem muzeju, ki hrani slavnega ‘ledenega moža’, znanega pod imenom Ötzi. Sprehodili se bomo po mestnih ulicah, kjer se močno čuti mešanice nemško – italijanskih vplivov in se greli ob dobrotah, ki jih ponuja bolzanski ulični božični sejem, ki se odvija na glavnem trgu Walter. Po ogledu in prostem času se bomo po italijanski strani odpravili proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz s kombijem, vse cestne pristojbine, 1 polpenzion v hotelu 3-4* (dvoposteljna soba, TWC), oglede po programu z vstopnino na razstavo jaslic, slovenskega spremljevalca in organizacijo izleta.

 

Splošni pogoji in navodila so sestavni del tega programa. Objavljeni na www.porton.si.

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!