Skoči na glavno vsebino
20.07.2024
2 dni
OD DOMA

TERMIN:

  • 20.7.-21.7.2024

1: DAN: NOVA GORICA - PADOVA - BASSANO DEL GRAPPA – TRENTO

Odhod iz Nove Gorice ob 6.30 uri in vožnja na italijansko stran v Padovo. Ogledali si bomo baziliko Sv. Antona Padovanskega, ki je tudi zaščitnik mesta, Donatellov kip, posvečen vojščaku Gattamelata, univerzo iz leta 1222, Zeliščni in Gosposki trg. Vsi ogledi so zunanji. Postanek na trgu Prato della Valle, ki je eden največjih trgov v Evropi in že od nekdaj poznan po živahni sejemski dejavnosti. Vožnja v Bassano del Grappa, ki je znan po lesenem mostu čez reko Brento in proizvodnji lončevine. Sprehod po mestecu. Tukaj lahko pokušate tudi lokalne kulinarične specialitete kot »Conciato Barricato«, sir, staran v sodu z listi figovca ali oreha; sladko-pekočo omako iz gorčice in sadja »Mostarda«, vino Prosecco …Obiskali bomo destilarno in si ogledali muzej tropinovca, kjer so razloženi destilacijski procesi pridobivanja odličnega domačega žganja. Pokušina žganj in možnost nakupa. Pozno popoldan bo sledila vožnja v Trento in sprehod po starem mestnem jedru. Po ogledu mestnega središča bo nekaj prostega časa. Vožnja v hotel v okolici, nastanitev in večerja.

2. DAN: BOLZANO - BRUNICO - CORTINA D'AMPEZZO - BELLUNO – NOVA GORICA

Zajtrk v hotelu. Vožnja do Bolzana, kjer bomo naredili krajši postanek in nato nadaljevali v gorsko vasico Brunico. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, ki ga krasijo lepo ohranjene zgodovinske zgradbe. Naš naslednji daljši postanek bo namenjen mondenemu smučarskemu mestu Cortina D‘ Ampezzo. Slednje je najbolj priljubljeno italijansko smučarsko središče in vsako leto se tu odvijajo različna tekmovanja. Da bomo občutili to mondenost se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro. Za zaključek pa še krajši sprehod po slikovitem mestu Belluno ob reki Piave in pod vznožjem Dolomitov. Povratek v Slovenijo je predviden v poznih večernih urah.

CENA: 250 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 8 potnikov v kombiju.

CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu, zunanje oglede po programu, obisk destilarne, polpenzion v hotelu 3*, slovenskega spremljevalca in organizacijo potovanja.

Možna doplačila: - Enoposteljna soba 30 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si.

Nova Gorica, 31.05.202

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-pravljica-v-dolomitih-2998.pdf964.84 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!