Skoči na glavno vsebino
1 DAN
PO DOGOVORU

Čudovit izlet na skupine, ki uživajo v naravi in tradiciji.

 

Zbor udeležencev izleta ob 7.00 na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri proti Ljubljani in nato dalje na Štajersko. Naš prvi postanek bo na Trojanah, kjer si bomo privoščili pravi trojanski krof. Nato bomo nadaljevali do Zreč, oziroma do Žičke kartuzije, skrivnostne lepotice, ki stoletja buri duhove. Enkrat med pozabljenima letoma 1160 in 1165 je štajerski mejni grof Otakar III. Traungavec, ki je rad obiskoval Slovenske Konjice, v odmaknjeni Dolini svetega Janeza Krstnika ukazal zgraditi domovanje francoskih kartuzijanov. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po posestvu in spoznali življenje bivših lastnikov. Po ogledu si bomo malo prostega časa privoščiči v gostilni Gastuž, ki je najstarejša še delujoča slovenska gostilna in so jo ustanovili kartuzijani. V prostorih gostilne ima svoje prostore tudi TIC, kjer boste mogoče našli kakšen zanimiv spominek. Naš naslednji obisk bo obisk lončarskega ateljeja, kjer si bomo ogledali delavnico in imeli manjšo predstavitev. Sledila bo vožnja proti vrhu Zreškega Pohorja. Na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov, nad mogočnimi pohorskimi gozdovi, se nahaja 37 metrov visok stolp. Z vrha stolpa je nato več kot 500 metrov sprehajalnih poti poimenovanih Sprehod nad krošnjami. In nad krošnjami se bomo sprehodili tudi mi.

Po sprehodu in prostem času se bomo ponovno zbrali na avtobusu, se zapeljali do bližnje gostilne in zaključili naš izlet z dobro zgodnjo večerjo.

Sledila bo le še vožnja proti domu, kamor se bomo vrnili v večernih urah.

Cena vključuje:

avtobusni prevoz na navedeni relaciji, oglede po programu z vstopninami v Žičko kartuzijo, lončarski atelje in na Sprehod med krošnjami, jutranji krof na Trojanah, dobro zgodnjo večerjo, vodenje in organiza

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

 

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!