Skoči na glavno vsebino
14.06.2024
9 dni
SEŽANA

FIRST MINUTE CENA: 770 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 14.6., 21.6., 28.6., 5.7., 6.9.2024

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

1.dan: Slovenija–San Marino večerja, nočitev

Po jutranjem odhodu skozi Slovenijo se bo potovanje vilo po Italiji. Kar iz avtobusa bomo lahko doživeli prve utripe italijanskih pokrajin ter se tako mimo Bologne odpeljali do žepne samostojne državice San Marino. Popoldanske ure bomo izkoristili za prijeten sprehod in uživanje v razgledu. Po sprehodu si bomo vzeli čas za »cappuccino«, nato pa se odpeljali do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja, nočitev.

2.dan: Loreto - Pescara zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo peljali ob obali Jadranskega morja. Mimo pristaniškega mesta Ancona se bomo pripeljali v mesto Loreto, ki velja za eno najpomembnejših in najstarejših božjepotnih središč Italije. Veličastno romarsko baziliko, ki v notranjosti hrani slovito sveto hišo, so gradili nekateri največji italijanski arhitekti (Sangallo, Bramante, Vanvitelli ...). Notranjost je bogato okrašena z mozaiki, ki sta jih zasnovala Reni in Domenichino, ter s freskami, ki sta jih naslikala Signorelli in Melozzo da Forli. Po ogledih bomo pot nadaljevali ob jadranski obali proti jugu. Zvečer bomo prispeli v obmorsko mesto Pescara. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

3.dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku je dan namenjen počitniškim radostim. Kopanje, počitek na soncu, branje knjige, individualni sprehodi… V predvidenem hotelu Regent, katerega lega je nekaj 100 m stran od obale imamo vse dni storitev polpenziona. Samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja z vključeno pijačo (voda, vino).

4.dan: počitnikovanje ali fakultativen izlet v Assisi zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku dan za počitek ali pa se odločimo za celodnevni izlet do čudovitega mesta Assisi, ki ga obdajajo pobočja z vinogradi in oljčnimi nasadi. Mesto se ponaša s čudovito naravno lepoto, sijajem umetnosti in čarom svetosti. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru in si ogledali znamenitosti. Bazilika sv. Frančiška je glavna znamenitost tega ljubkega mesta. Ogledali si bomo lahko spodnjo cerkev, ki je mračna in skrivnostna, in zgornjo cerkev z izrazito gotskimi linijami. V njej bomo prepoznali najznamenitejši italijanski cikel fresk, Giottovo »Življenje sv. Frančiška«. Po ogledu bomo odšli do osrednjega mestnega trga, kjer je bil nekoč rimski forum. Na njem stoji Bazilika sv. Klare. Čas bo tudi za osvežitev in individualen potep. Po ogledu se vračamo do hotela.

5.dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku dan za kopanje, sprehode ... Večerja in nočitev v hotelu.

6.dan: počitnikovanje ali fakultativen izlet v Tivoli zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku dan za počitek ali pa se odločimo za fakultativen izlet in doživetje slavnega Tivolija. Po prihodu v Tivoli se bomo ustavili ob mogočnem posestvu, kjer si je v svoji dobi zgradil vilo cesar Hadrijan. Po ogledu nadaljujemo v središče nekoč cesarskega mesta. Za nekaj čas se bomo izgubili v vrtovih slave vile D'Este, ki nas očara svojimi fontanami in čudovitimi gredami, nasadi (vstopnina za doplačilo). Še priložnost za osvežitev in individualno kosilo. Do popoldanskih ur se vrnemo nazaj do hotela. Večerja, nočitev.

7.dan: počitnikovanje ali izlet San Giovani Rotondo zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku počitnice in lovljenje sončnih žarkov ali pa se odpeljemo v smeri Garganskega polotoka, v središče S. Giovanni Rotondo, ki je eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Tukaj je živel in deloval pater Pij, ki je bil že za časa svojega življenja znan po svojih stigmah, znamenjih Kristusovih ran. Papež Janez Pavel II. ga je leta 2003 razglasil za svetnika. Čas za ogled muzeja patra Pija in izjemne bazilike (vstopnina za doplačilo). Po osvežitvi pa se vračamo do hotela. Večerja, nočitev.

8.dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev

Zajtrk in dan za počitek, branje knjige, kopanje ... Večerja, nočitev.

9.dan: Chioggia–Slovenija zajtrk

Zadnji zajtrk na tokratnem popotovanju v Italiji nas bo pospremil do mesta, ki ga upravičeno lahko kličemo male Benetke. Mesto je vstalo zaradi solin in trgovine z belim zlatom krilatega leva. Razdeljeno je na tri kanale in med seboj povezano z več mostički in mostovi. Že v antičnih časih je veljalo za središče ribištva in solinarstva. Postalo je pomembno mesto Beneške republike. V času največjega razcveta so gradili in ustvarjali umetnine. Ponaša se s številnimi cerkvami in tudi muzeji. Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih čistijo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Ogled znamenitosti, čas za osvežitev, nato bomo nadaljevali z vožnjo proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.

Cena:

820 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

875 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

930 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah v predvidenem hotelu Regent*** Pescara, 8 x polpenzion, zunanji ogledi po programu (San Marino, Loreto, Chioggia)), vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačilo za enoposteljno sobo: 245 €
· popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se plačuje sproti ob ogledih (po želji)
· obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 28 €
. doplačilo fakultativen izlet ob prijavi pri minimalni udeležbi 15 oseb: Assisi – 55 €, Tivoli – 60 €, San Giovani Rotondo – 45 €.
 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

Priponke

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!