Skoči na glavno vsebino
26.10.2024
3 dni
OD DOMA

...ali od hitrih avtomobilov do ikonične hrane…

TERMIN:

  • 26.10.-28.10.2024

PREDVIDEN PROGRAM: 

1. dan: NOVA GORICA – PARMEZAN IN HITRI AVTOMOBILI

Odhod v jutranjih urah in vožnja mimo Benetk, Padove ter Bolonje na širše področje Modene. Naš prvi daljši postanek bo na posestvu, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo parmezana. Najprej si bomo ogledali proizvodnjo sira ter prostor, kjer ga starajo, nato ga bomo preskusili. Seveda bo mogoč tudi nakup izdelkov. Sledila bo kratka vožnja do Maranella – domovanja tovarne Ferrari. Postanek in po želji lahko obiščete tudi muzej. Nato bomo nadaljevali do bližine dirkalne steze v Modeni, kjer se nahaja bio kmetija… da, bio kmetija Hombre. Kmetija, kjer prav tako proizvajajo parmezan, je v lasti družine Panini. Ustanovitelj Umerto je velik ljubitelj dela avtomobilske zgodovine Italije, ki jo je leta 1914 začel pisati Alfieri Maserati… in to je vse, kar boste prebrali v programu… Ko zaključimo z obiskom, se bomo zapeljali v okolico Reggio Emilia, kjer se bomo namestili na kmečkem turizmu, večerja in prenočevanje.

2. dan: PARMA – PRŠUT – ODA PARADIŽNIKU – IN ŠE KAJ…

Po zajtrku se bomo zapeljali do Parme, ki po navadi bolj poznamo kot pridevnik svetovno poznanim prehrambnim izdelkom. Mi se bomo sprehodili med mestnimi znamenitostmi: Ogled mestnih znamenitosti na trgih: na Piazzi Pilotta, Piazzi Garibaldi in Piazzi della Pace. Nekaj bo tudi prostega časa. Nato se bomo podali na podeželje in obiskali eno izmed privatnih pršutarn ter spoznavali njihove skrivnosti pri izdelavi te mesne dobrote. Seveda bomo parmski pršut tudi degustirali. Nato bomo obiskali še tovarno, kjer o paradižniku pišejo ode – saj poznate znamko Mutti… Nato se bomo počasi vrnili nazaj na kmečki turizem, večerja in prenočevanje.

3. dan: MODENA Z OKUSOM BALZAMIČNEGA KISA – SKOK V MANTOVO – NOVA GORICA

Po zajtrku se bomo najprej odpravili do posestva, kjer proizvajajo modenski balzamični kis. Ste vedeli, da baterija (kot se imenuje skupina sodčkov) predstavlja pomemben del dediščine v vsaki družini kisarjev? Po ogledu in degustaciji se bomo sprehodili še po ulicah Modene, nato pa nas bo pot vodila do Mantove – mesteca na meandru reke Mincio. Da ne bomo šli domov lačni, si bomo privoščili še kosilo in nato vožnja proti domu…

CENA: 440 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi 8 potnikov v kombiju

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem na navedeni relaciji s cestninami in parkirninami, 2 polpenziona na kmečkem turizmu v okolici Reggio Emilia (dvoposteljna soba, TWC), vse oglede po programu z degustacijami: parmezana, parmskega pršuta, mondeskega balzamičnega kisa, kosilo tretji dan in organizacijo izleta.

PREDVIDENA NAMESTITEV:

AGRITURISMO IL BOVE

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 1.2.2024

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-okusi-emilje-romanje-3010.pdf845.26 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!