Skoči na glavno vsebino
29.12.2023
5 DNI
BLIŽNJE LETALIŠČE

Odhod: 29.12. - 2.1.2024

1. DAN: CRÈME DE LA CRÈME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA (nočitev)

Po pristanku na letališču v Parizu, prevoz do mestnega središča. Krajša panoramska vožnja v ritmu najlepših francoskih šansonov po znameniti Napoleonovi zgodovinski osi, ki jo slavnostno začenja Slavolok zmage in zaključi veličastni Louvre. Edinstveni pariški novoletni joie de vivre - uživaški življenjski stil - vas bo prevzel že na začetku potovanja. Vožnja do hotela in osvežitev. Nadaljevali bomo peš in z metrojem. Prijeten sprehod po Elizejskih poljanah ali ob Seni. Če boste za, bo sledila romantična vožnja z ladjico po Seni.Nočitev.

2. DAN: OPERA GARNIER - LATINSKA ČETRT (zajtrk, nočitev)

Po zajtrku bomo obiskali območje namenite Garnierjeve opere, Nato se bomo sprehodili skozi vrtove Tuleries, ki so eni najlepših primerkov francoskih vrtov. V Louvru bomo občudovali umetnine. Pot bomo nadaljevali ob obrežjih reke Seine proti Mestnemu otoku, kjer se je začela zgodovina Pariza. Prosto za pozno kosilo v znameniti Latinski četrti. Dan bomo namenili še sprehodu po znamenitih Elizejskih poljanah ali Montmartru.. Nočitev.

3. DAN: PARIS, JE T'AIME: PARIŠKI UŽITKI - Versailles ali Disneyland (zajtrk, nočitev)

Po želji vožnja s hitro železnico (RER) v Versailles, kjer si bomo ogledali zunanjost znamenitega “sončnega dvorca”, ki ga je dal zgraditi francoski kralj Ludvik XIV. Posebej zanimiv bo tudi sprehod po mestecu Versailles, ki je tipično predmestje Pariza. Številne podeželske trgovinice, lokalna tržnica, antikvariati so le nekatere izmed zanimivosti. Nekateri se boste morda odločili za obisk zabavišča Disneyland Pariz. Zvečer bomo nazdravili prihajajočemu 2024.

4. DAN: zajtrk, nočitev Srečno...

Sledi najljubša pariška aktivnost: flâner - pohajkovanje. To pot vas bo navdušil levi breg, t.i. Latinska četrt, tradicionalno zbirališče izobraženske elite vse od 12. stoletja, kamor sega ustanovitev danes ene najbolj priznanih evropskih fakultet Université de Sorbonne. Odkrivali bomo najljubše kotičke Parižanov. Med njimi je na prvem mestu kultna četrt Saint Gérmain des Près, kjer so se v prejšnjem stoletju srečevali najslavnejši misleci, pisci in glasbeniki, od Sartra do Hemingwaya. Sprehod priljubljenih pariških vrtovih Jardins du Luxembourg. Nočitev.

5. DAN: AU REVOIR PARIZ , polet proti Sloveniji

Pozen zajtrk. Še ves dan bo pred nami in skupaj z vodnikom ali vsak po svoje bomo spoznali še tiste zadnje neodkrite bisere Pariza. V poznih popoldanskih urah vožnja na letališče in polet proti domu.

CENA: od 748,00 EUR/osebo

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, avtobusni prevoz letališče - hotel – letališče, informativni ogled mesta z avtobusom prvi dan, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: • med 15 in 24 potniki 50 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

• enoposteljna soba 232 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

• sobe 1/2 +dodatno ležišče so na vprašanje

• povratni prevoz na letališče Benetke 66€

• vstopnina v Eurodisney odrasli 98 €, otroci do 11.leta 92€

• vstopnina v Louvre z rezervacijo 22€, rezervacija za mlade do 26. leta 4€

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

• vožnja z metrojem približno 18€ (10 voženj)

• vstopnina za Eifflov stolp, do 3. nadstropja 28 €

• vstopnine po izbiri 5 - 10 € po muzeju oziroma ogledu, vožnja po Seni 20€,

• vožnja z RER v Eurodisney pribl. 15 €

POPUSTI:

• otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %. OPOMBE: Transfer po želji je za doplačilo ob prijavi.

VSTOPNICE: Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje za približno 10% do 20% od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno, v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Potrditev nakupa vstopnic je lahko samo ob prijavi, vendar prav tako ne tik pred odhodom ( znotraj 10 dni pred odhodom), saj ne moremo zagotoviti prostih terminov ogleda. Vrstni red ogledov pri programih se lahko spremeni, zaradi optimalne izvedbe programa. Rezervacije vstopnic, ki niso vključene v ceno potovanja, potnik opravi sam preko spleta (online), s predhodno določitvijo ure vstopa. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena. *V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraja.

ORGANIZIRANI PREVOZI: DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja): prevoz Ljubljana – letališče Benetke nazaj 66€.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.palma.si/splosni-pogoji/.

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-novoletni-pariz-z-letalom-2315.pdf234.44 KB

First minute

Last minute