Skoči na glavno vsebino
29.12.2023
4 DNI
LJUBLJANA

Odhod: 29.12. - 2.1.2024

1. DAN: LJUBLJANA - ZAGREB / MADRID (nočitev)

Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet preko Zagreba proti Madridu. Po pristanku avtobusni panoramski ogled mesta, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih ob vznožju Sierra de Guadarrama. Z avtobusom se bomo zapeljali po Paseo de la Castelana - najdaljši mestni aveniji, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in stadion nogometnega kluba Real - Barnabeu; mimo najbolj znanega madridskega prizora - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mimo mestnih vrat Alcala in arene za bikoborbe - Las Ventas, do Plaza de España - trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro... Po ogledu nastanitev v hotelu.

2. DAN: MADRID (zajtrk, nočitev)

Ogled starega mestnega jedra peš in z metrojem. Po želji in za doplačilo ogled Kraljeve palače, zgrajene v neo klasicističnem slogu z 2800 sobami. Nekdaj veličastno domovanje španske kraljeve družine je danes muzej in prostor kjer se odvijajo številni državni sprejemi. Popoldne predlagamo ogled muzeja Prado (doplačilo), ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. V neoklasicistični stavbi Juana de Villanueve je shranjenih več kot 7.000 slik. Med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih, El Grecovih in Zurburanovih del. Popoldne priprava na najdaljšo noč v letu in zvečer silvestrovanje na ulicah Madrida. Vsako leto se zbere velika množica ljudi in skupaj pričaka prvi dan v novem letu ter nazdravi s kozarcem penečega vina Cava.

3. DAN: MADRID (zajtrk, nočitev)

Po poznem zajtrku bo dan namenjen raziskovanju mesta Madrida in sprehod mimo madridske operne hiše Teatro Real do srca Madrida, trga Puerta del Sol, kjer se nahaja sedež madridske regionalne vlade. Postanek na glavnem, največjem in najlepšem renesančnem trgu s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Nadaljevanje po aveniji Gran Via, ki jo krasijo mogočne stavbe iz časa secesije. Prijetno vzdušje je na tradicionalnem prazničnem sejmu na Plaza Espanya, kjer na dobro založenih stojnicah ponujajo izdelke iz lesa, srebra, keramike, stekla. Glavno zatočišče vseh Madridčanov je park Retiro, ki se razprostira na kar 1,4 kvadratnega kilometra, najdemo pa ga v samem središču mesta, nedaleč stran od železniške postaje Atocha. V parku najdemo jezero, kipe, Kristalno palačo, spomenike, na jezeru pred spomenikom kralju Alfonsu XII. Zvečer bomo po želji in ob doplačilu obiskali tipično predstavo flamenka in uživali v temperamentnem plesu.

4. DAN: MADRID (izlet v Toledo) - LJUBLJANA / ZAGREB

Prosto za zadnje oglede in sprehode. Ob doplačilu predlagamo izlet v Toledo, glavno mesto pokrajine Castilla - La Mancha, ki je znano po odlično ohranjenem srednjeveškem jedru. Po slikovitih in skrivnostnih uličicah se bomo sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vredni ogleda sta prav tako tamkajšnja sinagoga in cerkev sv. Marije Snežne. V predvidoma popoldanskih urah vožnja do letališča in polet s posebnim letalom v Ljubljano / Zagreb.

CENA: od 649,00 EUR/osebo

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami iz Ljubljaner / Zagreba, avtobusni prevoz po programu, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: Na odhodu 30.12.2023 je predvidena nastanitev v Hotel Occidental Castellana Norte 4* v širšem središču mesta, odlična povezava z javnim prevozom do največjih znamenitosti.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

• med 15 in 24 potniki 80 €

• med 25 in 34 potniki 50 €

• med 35 in 44 potniki 30 €

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

• enoposteljna soba 180 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

• povratni prevoz do letališča v Zagrebu: 58 €

• vstopnina in rezervacija v Kraljevo palačo: 23 €

• poldnevni izlet v Toledo 59 € (ob prijavi najmanj 20 potnikov)

DOPLAČILA NA POTI:

• predstava flamenka od 45 €

• muzej Prado 16 €

• muzej Reine Sofije 10 €

• strošek javnega prevoza v Madridu prbl. 2,4 € / smer

POPUSTI: • otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %. 

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.palma.si/splosni-pogoji

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-novoletni-madrid-2350.pdf243.35 KB

First minute

Last minute