Skoči na glavno vsebino
28.12.2023
4 DNI
LJUBLJANA

Možnost izbire 4 nočitve (odhod 28.12. zvečer) ali 3 nočitve (odhod 29.12. zvečer)

28. oz. 29.12.2023 - prevoz

Odhod iz Slovenije v poznih večernih urah oz. zgodnjih jutranjih urah. Pozdrav v dolini Neretve, posnetek pred Pelješkim mostom in že bomo v Dubrovniku.

29. oz. 30.12.2023 - nočitev, zajtrk, večerja

Prihod v Dubrovnik v dopoldanskih urah. Prvi dan je za vse organiziran brezplačni ogled mesta z lokalnim vodnikom. V hotelu Lero sprejem in glasbeni pozdrav za naše goste. Prosto za samostojno preživljanje časa v mestu iz kamnitih kock, zvečer pa v mestu popularne rock balade /29.12. Parni Valjak/30.12. Ante Gelo Band.

31.12.2023 - nočitev, zajtrk, večerja

V Dubrovniku je običaj, da zadnji dan starega leta koledujejo od lokala do lokala. Številne domače klape, folklorni ansambel Linđo, mestna »pleh muzika«, zbor Libertas, klape, stari, mladi – vsi imajo se strašno radi. Prepevajo, modrujejo, nazdravljajo. Običajno župan mesta točno opoldne z zdravico in šampanjcem naznani pričetek 24 urne zabave, ki bo letos popestrena tudi s silvestrsko uverturo za najmlajše. Vsako leto se tudi odpravimo na fakultativni izlet v Cavtat, se povzpnemo na razgledno točko, kjer imamo Dalmacijo na dlani in se povabimo v tradicionalno konavosko domačijo, kjer uživamo v pripravljeni hrani, kjer se »razveže jezik« in kjer se sliši domača in dalmatinska pesem. Uvertura v silvestrovo torej. Zvečer bo v hotelu Lero organizirana obogatena penzionska večerja, po večerji pa sprehod do starega mesta, kjer bomo ob znanih glasbenikih pričakali novo leto z osrednjim glasbenim gostom Zdravkom Čolićem v soju laser ognjemeta.

1.1.2024 - nočitev, zajtrk, večerja

Opoldan ne zamudite tradicionalnega Novoletnega koncerta Dubrovniškega simfoničnega orkestra, ki na Stradunu še posebej čarobno odmeva. Takrat se tradicionalno poizkušajo Stonske kamenice. Ta dan bomo organizirali tudi fakultativni izlet v Črno Goro. Spoznali bomo, zakaj ime Črna gora, do kam je včasih vozil popularni vlak »čiro«, zakaj pravijo mestecu Kotor »mali Dubrovnik«, kje je pred kratkim nastal največji zabavni center v Evropi, zakaj je Njeguški pršut boljši od dalmatinskega, zakaj je vino Vranac tako zdravilno za srce… Ali pa bomo raziskovali manj znano mestece Trebinje v Bih, ki je le dobrih 40 km oddaljeno od Dubrovnika. Tudi tu se bomo ob hrani še malce poveselili. Zvečer pa “after” na koncertu klape Šufit na Stradunu…

2.1.2024 - prevoz, zajtrk

Predviden povratek proti domu po zajtrku. Na povratku se bomo ustavili v dolini Neretve in po želji kupili kakšen dar narave za darilo domačim. Prihod domov v večernih urah.

O NAMESTITVI

Hotel Lero 4*:

Kvaliteten in atraktiven hotel, ki je bil v zadnjem času obnovljen, je na dosegu starega mesta, do koder lahko pridete peš v 15 minutah. Pred hotelom je tudi avtobusno postajališče, nova je podzemna garaža. Gostje pohvalijo prijaznost osebja, bogat samopostrežni zajtrk in večerjo. Vse sodobno opremljene, klimatizirane sobe vključujejo satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, sef, mini bar, grelnik za vodo in lastno kopalnico s kadjo ali prho, sušilcem za lase, z brezplačnim toaletnim priborom, s kopalnimi plašči ter copati. V vseh prostorih je tudi wifi povezava. Sobe SUP so nekoliko večje, Executive pa večje, novejše, z balkonom. V samopostrežni restavraciji Terra pripravljajo dalmatinsko in mednarodno kulinariko, medtem ko v restavraciji Taj Mahal okusite bosansko. V hotelskem spa in wellnessu najdete savne in različne lepotne tretmaje ter masaže, ki so na voljo z doplačilom.

Standardna soba; francoska postelja ali ločeni postelji, kopalnica tuš/kad, prostorna omara, klima, SAT TV, hitri internet, mini bar.

Superior soba; večja (24-32m2) v novozgrajenem krilu, nova oprema, klima, SAT TV, mini bar, kuhalnik za čaj in kavo, hitri internet.

Executive soba; v novem krilu, v višjem nadstropju, z balkonom in pogledom na morje ali bazen (MS), moderna oprema, prostorne (najmanj 24m2), svetla-velika okna, mini bar, kad v kopalnici, klima, SAT TV, hitri internet….

Družinska soba; dve spalnici (skupaj 38m«) – povezani, 2x TV, klasična oprema…

Hotel Palace 5*:

Lep prenovljen design hotel s prostornimi sobami stoji v bližini prodnate plaže in priljubljenega sprehajališča in mestnega parka (tudi tu novoletna dogajanja) ter gleda na čudoviti Lapadski zaliv. Do starega mestnega jedra Dubrovnika je samo 15 min vožnje z avtobusom. Brezplačen brezžični internet je dostopen v vseh prostorih. Prostorne, sodobno opremljene sobe vključujejo balkon, satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, brezplačen toaletni pribor, mini bar in sef, ne manjka pa niti lastna kopalnica s kadjo ali prho. V hotelu lahko obiščete restavracijo in 2 bara. Za večerjo vam postrežejo z jedmi po naročilu, če pa rezervirate polpenzion, lahko večerjo izberete z vnaprej pripravljenega jedilnika. Na voljo je tudi popolnoma opremljen spa z wellnessom, ki vključuje notranji bazen, opremo za fitnes in različne tretmaje za telo in obraz.

Morda vas bo zanimalo:

V Dubrovniku smo praznovali že ob vstopu v novo tisočletje 2000-leta. Takrat je naša agencija Dober dan – sedaj Ojla, na praznovanje popeljala kar 1500 gostov iz Slovenije s tremi posebnimi velikimi avioni in 16 avtobusi. Da je zvesti spremljevalec naše agencije Miran Vavče prišel s skupino Chateou (Mlinar na Muri) zabavat naše goste na Korčulo davnega l.1996, potem pa kar ostal kot animator, glasbenik, vodnik in član ekipe vse do danes. V Trebinju, ki ga bomo z doplačilom obiskali na novega leta dan /po poznem zajtrku ob12:00/, so poznani po tovarni čokolade (Evrokrem), ki ima hotel na dvorišču tovarne, po odličnih vinih, po hidroelektrarni, ki prebivalcem mesta omogoča skoraj brezplačno elektriko, po največjem vodno-zabavnem parku v Evropi, po nizkih cenah storitev in gostinstva. Skoraj 4000 prebivalcev (od nekaj manj kot 30.000) se jih vsak dan vozi na delo v Dubrovnik…

PROGRAM DOGAJANJA V DUBROVNIKU:

29/12/23: ob 21:00 koncert PARNI VALJAK (Stradun)

30/12/23: ob 11:30 NASTOP FOLKLORNEGA ANSAMBLA LINĐO (pred cerkvijo sv. Vlaha)

ob 21:00 koncert ANTE GELO BAND (Stradun)

31/12/23: ob 12:00 NOVOLETNI KOKTEJLI DUBROVNIŠKIH BARMENA

ob 21:00 uvertura ANTE GELO BAND (Stradun)

ob 22:00 vstop v novo leto ZDRAVKO ČOLIĆ (Stradun)

01/01/24 ob 12:00 Stradun: NOVOLETNI KONCERT OB KAMENICAH IN PENINI; Dubrovniški simfonični orkester, Ivan Josip Skender – dirigent, Roko Radovan – tenor, Marta Hut – sopran

ob 21:00 koncert KLAPA ŠUFIT (Stradun)

Hotel Lero 3*+: paket 3 noči s prevozom + polpenzion

DATUM: 30.12. - 02.01.2024

CENA: 359 €

MODRA CENA DO 30.11.2023:  329 €

Hotel Lero 3*+: paket 4 noči s prevozom + polpenzion

DATUM: 29.12. - 02.01.2024

CENA: 399 €

MODRA CENA DO 30.11.2023: 385 €

Hotel Palace 5*: paket 3 noči s prevozom + nočitev z zajtrkom

DATUM: 30.12. - 02.01.2024

CENA: 449 €

MODRA CENA DO 30.11.2023: 329 €

Hotel Palace 5*: paket 4 noči s prevozom + nočitev z zajtrkom

DATUM: 29.12. - 02.01.2024

CENA: 519 €

V ceno vključeno (paket s prevozom): avtobusni prevoz (odhod 28. ali 29.12. v večernih oz. zgodnjih jutranjih urah), dobrodošlica v dolini Neretve, 3x ali 4x nočitev sobe standard, Hotel Lero: 3x ali 4x samopostrežni zajtrk in večerja (na Silvestrovo obogatena večerja), Hotel Palace: 3x ali 4x samopostrežni zajtrk, ogled mesta z lokalnim vodnikom, vstop v mesto (check point), zabava z animatorji, koncerti na Stradunu, drobne pozornosti in lepe želje…

Obvezna doplačila:  turistična taksa 2 €/dan nad 12 let

Možna doplačila: rezervacija prednjih sedežev (prve tri vrste 3-12) 10 € na osebo, 1/1 soba 46 € /dan, dodatni sedež (ena oseba koristi dva sedeža) 99 €, soba SUP v Leru (večja, novejši del) 8 € /dan /osebo, soba Executive v Leru (nova oprema, balkon, večja) 13 € /os /dan, parkirišče 15 € /avto /dan, doplačilo za večerjo Hotel Palace (razen 31.12.) – 20 € /osebo /obrok. Informacije glede silvestrske večerje še nimamo – dodatno, ko jo dobimo.

DODATNI IZLETI:

- Izlet Dogodek na vasi s hrano, pijačo, zabavo – 50 €

- Črna Gora s kosilom – 50 €

- Trebinje s hrano in zabavo na domačem turizmu – 45 €

- Trebinje z degustacijo v vinski kleti – 35 €

Na dodatne izlete se informativno prijavite že v agenciji. Plačilo vodniku na licu mesta. Prijave na licu mesta bodo možne samo v primeru nezasedenih prostih mest. Minimalno št. prijav na fakultativne izlete je 35 oseb na bus. Program bo izveden z lokalno agencijo.

POMEMBNO!

Minimalno št. prijavljenih potnikov na avtobus je 45. Doplačilo za manjše število: 40-44 /10 €, 35-39 /15 €.

Predvideni odhodi: daljši program-4 nočitve: Maribor, Celje, Ljubljana

Predvideni odhodi-3 nočitve: Slovenj Gradec, Maribor, Ptuj, Sl. Bistrica, Celje, Žalec, Krško, Grič, Domžale, Kranj, Litija, Ljubljana…. Na teh lokacijah bo možen vstop v primeru min. 15 prijavljenih potnikov

Zaradi vnaprejšnjih rezervacij priporočamo takojšnjo prijavo ter ureditev zavarovanja rizika odpovedi.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PRGRAMA. OBJAVLJENI NA www.ojla.si

Priponke

First minute

Last minute