Skoči na glavno vsebino
30.12.2023
4 DNI
BENETKE

Odhod: 30.12. - 2.1.2024

1. DAN: BENETKE – VALENCIJA (nočitev)

V poznih popoldanskih urah zbor potnikov na letališču v Benetkah in polet v Valencijo, tretje največje špansko mesto, ki si je ime "mesto rož" prislužilo s številnimi vrtovi in parki. Nočni pristanek, prevoz do hotela in nastanitev.

2. DAN: VALENCIJA IN SREČNO NOVO LETO (zajtrk, nočitev)

Ogled (z metrojem in peš) starega mestnega jedra Valencije, ki je ohranilo klasično špansko podobo. Osrednji del zapolnjuje k atedrala, zgrajena v gotskem stilu z izjemnim portalom in osmero kotnim zvonikom - mestnim simbolom. Poleg katedrale si boste ogledali tudi staro poslopje borze La Lonja, izjemno poznogotsko trgovsko središče iz 15. stoletja ter zanimive mostove. Postanek in sprehod skozi pokrito tržnico Mercado Central iz leta 1928, eni najlepših in največjih evropskih tržnic s 350 lično urejenimi stojnicami. Mercado Colon je danes eden najznamenitejših modernističnih spomenikov mesta, danes pa služi tudi kot mondeno središče s številnimi trgovinicami, kavarnami in restavracijami. Sprehod po živahnih ulicah Barrio del Carmen. Prosto za pripravo na najdaljšo noč v letu. In ne pozabite, lonček z 12 grozdnimi jagodami naj bo v vaših rokah tik pred iztekom starega v novo. SREČNO:

3. DAN: VALENCIJA (zajtrk, nočitev)

Po ne prezgodnjm zajtrku se bomo prepustili mediteranskemu vzdušju v enem najbolj živahnih mediteranskih mest. Želja, da bi v mestu oblikovali učinkovito povezavo med starim in novim, se je uresničila z izvedbo načrtov najpomembnejšega arhitekta Valencije Santiaga Calatrava. Na bregovih nekdanje reke Turie je postavljen mogočen kompleks, ki pa nima le estetskega, ampak povsem praktičen značaj; vsebuje vse od Muzeja znanosti, palače umetnosti, Oceanografskega muzeja. Zunanji ogled stavb: l`Hemisferic , Muzeja znanosti princa Fili-pa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Operne hiše in center za umetnost, l`Agora – prostor za koncerte in športne prireditve, mostu l`Assut. Nočitev.

4. DAN: VALENCIJA – BENETKE (zajtrk, polet)

Še zadnji sprehodi ali razvajanje v Valenciji: Arena na Plaza de Toros je ena izmed večjih kulturnih in arhitekturnih znamenitosti mesta, glavna železniška postaja Estacion del Norte je poznana po svojih bogatih ornamentih, Kolumbov trg... Valencijo lahko raziščemo tudi s kolesi, ki veljajo za enega najbolj priljubljenih prevoznih sredstev v mestu. V zgodnjih popoldanskih urah transfer do letališča in polet proti Benetkam. Ob doplačilu transfer do Slovenije.

CENA: od 649,00 EUR/osebo

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 40 x 20 x 25 cm (manjša torba ali manjši nahrbtnik)/osebo, avtobusni prevozi po programu, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3/4* , spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

• med 15 in 24 potniki 60 €

• med 25 in 34 potniki 40 €.

DOPLAČILA NA POTI:

• prevoz z lokalnimi prevoznimi sredstvi: karnet 10 vozovnic 10 €, posamezna vozovnica 1,5 € na vožnjo

• Oceanografski muzej od 36,00 € do 38,50 € (odvisno od sezone), v kombinaciji z drugimi muzeji na območju Mesta znanosti in umetnosti od 44.20 € do 46,70 € (odvisno od sezone)

• katedrala 9 €,

• La Lonja 2 €,

• vožnja s kolesi 3,12 €/h oziroma 13,30 €/teden (javni sistem Valenbisi)

• ogled stadiona Mestalla 12,50 €,

• muzej bikoborbe 2 €.

DOPLAČILA OB PRIJAVI:

• enoposteljna soba 180 €,

NAJAVA: 1 x večerja s paello v lokalni restavraciji: 0 € (samo najava in rezervacija v restavraciji, plačilo na licu mesta)*

• izlet v Laguna de Albufera s kosilom (tradicionalna španska paella) : 45 € (min. 20 prijavljenih),

• doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 50 €*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 70 € za obe smeri. V primeru doplačila za oddano prtljago naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.

• prevoz Ljubljana – letališče Benetke - Ljubljana 66 €

POPUSTI ob prijavi:

• otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA: v primeru, da nam letalski prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko enak, prilagojen letalskemu prevozu. Za organizacijo posameznega dodatnega izleta je potrebnih najmanj 15 potnikov. Razpored po dnevih se lahko spremeni. Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lah ko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih l etališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča). V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. Na posameznih odhodih bo doplačilo za oddano prtljago v višini cca. 70 €. *V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno štev ilo potnikov za navedeno ceno je 20. Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi zasebni prevoz iz želenega kraj.

ORGANIZIRANI PREVOZI: DOPLAČILA na osebo ob prijavi (za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : prevoz Ljubljana – letališče Trst - Ljubljana 58 €

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.palma.si/splosni-pogoji

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-novoletna-valencija-2337.pdf244.86 KB

First minute

Last minute