Skoči na glavno vsebino
3 dni
PO DOGOVORU

Termin in kraj odhoda: po naročilu.

Cena: pošljite povpraševanje.

1. dan: BOLONJA – VERONA

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v Italijo in po avtocesti mimo Benetk, Padove proti Bolonji. Bolonja je glavno mesto dežele Emilje Romanje in večina jo pozna po mortadeli in bolonjskih špagetih. Vendar je to tudi mesto, kjer je bila leta 1088 ustanovljena prva Univerza v Evropi in je predstavljala zgled za nastanek ostalih Univerz. Prvim študentom, ki so bili stari od 13 let dalje, so ponujali študij filozofije, medicine, prava in teologije. Mi bomo najprej obiskali razstavo gradiva in fotografskih dokazov o zgodovinskem razvoju poklica medicinske sestre od Druge svetovne vojne do 80. let prejšnjega stoletja. Po ogledu se bomo sprehodili še po centru Bolonje – trg Maggiore, baziliko Sv. Petronija, Notarsko palače, Neptunov vodnjak, palačo kralja Enza in obeh stolpov na trgu Pri Ravenskih vratih. Nekaj bo tudi prostega časa. Nato se bomo z avtobusom odpravili proti Veroni. V mestu Romea in Julije se bomo sprehodili preko trga Bra, arene, mimo Julijinega balkona, Zelenjavnega trga do Gosposkega trga. Po ogledu se bomo zapeljali v smeri Gardskega Jezera, kjer sledi namestitev v hotel, večerja in prenočevanje.

2. dan: GARDSKO JEZERO – PARK NATURA VIVA

Po zajtrku se bomo zapeljali do edinstvenega živalskega vrta - parka Natura Viva, enega izmed večjih evropskih safari parkov, kjer se bomo najprej z avtobusom zapeljali med prosto živeče živali in doživeli občutek pravega safarija. Sledil bo še ogled drugega dela parka, kjer je lepo urejen živalski vrt. Poleg bogate zbirke eksotičnih in domorodnih živali, si je v tem delu možno ogledati tudi makete dinozavrov v naravni velikosti. Po ogledu bo sledila vožnja do Gardskega jezera, kjer se bomo ustavili najprej v mestecu Peschiera dell Garda. Mesto je nastalo na strateški točki izliva reke Mincio v Gardsko jezero in ga hitro prepoznamo po mogočni vojaški utrdbi. Nato bomo nadaljevali do mondenega polotoka Sirmione, kjer je so že Rimljani ustanovili termalno zdravilišče in se ga ta sloves drži še danes. Zanimiva arhitektura, mnoge restavracije, prodajalne sladoleda in trgovine nas bodo razvajale med obiskom. Po ogledu in prostem času bo sledil povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: VICENZA – PADOVA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se odpravili proti Vicenzi, mestu ki ga je preoblikoval znani arhitekt Andrea Palladio. Postanek za ogled zanimivosti: bazilike, gledališča, starih ulic, palač….Mesto je pravi biser italijanskega gradbeništva, saj se je Palladio zgledoval po arhitektih iz časa starega Rima. Po ogledu se bomo odpravili še v Padovo, kjer so svojo Univerzo ustanovili leta 1222 in kjer je še danes ena izmed najbolj znanih fakultet za medicino. V Padovi se nahaja tudi z Unescom zaščiten najstarejši še delujoči botanični vrt, ki je bil nekoč del fakultete za medicino. Mi se bomo odpravili do prav posebnega muzeja – MUSME. To je muzej z interaktivnimi razstavami o človeški anatomiji, kirurških orodjih in zgodovini lokalne medicine, skozi katerega se bomo sprehodili s specializiranim lokalnim vodnikom, ki bo tematiko posvetil delu medicinskih tehnikov. Po ogledu bomo pred slovesom od Padove naredili še krajši sprehod skozi staro mesto jedro in nato mestu pomahali v slovo.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, vse takse za mesta za bus, 2 x polpenzion + turistična taksa v hotelu 3* (dvo ali več posteljne sobe), vse oglede z vstopninami in kjer potrebno - lokalnim vodenjem (Musme+ vodenje, Safari park), vodenje  in organizacijo.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.s

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-med-umetnostjo-medicino-2490.pdf248.64 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!