Skoči na glavno vsebino
2 dni
PO DOGOVORU

Vabimo vas na pravljično popotovanje po Bavarski, med gradovi Ludvika II. Bavarksega.

1. dan:

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja po Italiji v Avstrijo in nato mimo Salzburga do Priena, ki stoji na obali bavarskega morja; jezera Chimsee. S panoramsko ladjico se bomo odpeljali na otok Herrn, kjer bomo obiskali prvi znameniti Ludvikov dvorec, ki naj bi bil kar najbolj izvirna kopija francoskega Versaillesa. Tega gradu, kot tudi vseh ostalih, ni želel pokazati javnosti in ga je želel imeti kot zasebno zatočišče, kamor bi se umaknil pred vsakdanjikom ter se prepuščal svojemu sanjskemu svetu. Sprehodili se bomo skozi razkošno opremljene sobane, ki po slogu posnemajo francoski barok in rokoko. Vožnja mimo mimo Bad Tölza in Oberau v Ettal, kjer si bomo ogledali cerkev ob benediktinskem samostanu. V bližnjem Linderhofu bomo lahko občudovali še eno mogočno Ludvikovo stvaritev. Dvorec je edini projekt, ki ga je Ludvik videl dokončanega in je ostal njegova najljubša rezidenca vse do njegove smrti. Odhod v hotel v Reutte, nastanitev, večerja v bližnji restavraciji in prenočitev.

2. dan:

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do gradu Neuschwanstein. Kralj ga je dal postaviti na razgledni točki s prelepimi gorskimi motivi v ozadju. Ob razkošni grajski opremi nam bo zastajal dih. Na nasprotnem bregu pa bomo lahko opazovali grad Hohenechwangau, rojstni kraj norega kralja. Po ogledu se bomo zapeljali nazaj v Avstrijo do prestolnice Tirolske – Innsbrucka. Ogledali si bomo Hofburg, rezidenca Habsburžanov, cerkev sv. Jakoba, slavolok veselja in žalosti, stara in nova mestna hiša, mestni stolp ...Sprehodili do znamenite zlate strešice, ene največjih znamenitosti Innsbrucka. Obiščemo lahko tudi skakalnice na Bergislu ter ogled prizorišča smučarskih skokov v času ZOI leta 1964 in 1976. Povratek proti domu preko Brennerja, po dolini Pustertal, mimo Lienza in prihod domov v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem na navedeni relaciji, 1 x polepnzion v hotelu 3* v Reuttah (ali okolici) v dvoposteljni sobi (TWC), vse oglede po programu z vključeno vožnjo po jezeru Herren in vstopnine v 3 gradove, voznika in vodnika ter organizacijo izleta.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! OBJAVLJENI NA www.porton.si.

Nova Gorica, 19.8.2022

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon Opis programa1.33 MB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!