Skoči na glavno vsebino
15.12.2023
3 DNI
NOVA GORICA

Odhodi:

15.12. - 17.12.2023

1.dan: NOVA GORICA – SOMBOR – SUBOTICA (z okolico)

Jutranji odhod kombija iz Nove Gorice in vožnja z vmesnimi postanki mimo Ljubljane, Zagreba, Đakovega, Osijeka do Somborja. Mesto bogate kulturne dediščine, varuh starih običajev in mesto, kjer so številni umetniki našli nižinski mir ter ustvarjali svoja najbolj izjemna dela. In med vsem tem, še vedno vozijo fijakerji stari… Kaj bomo počeli… malo jedli, se malo vozilo, predvsem pa se imeli lepo. V poznih popoldanskih urah se bomo zapeljali do slaša – vojvodinske kmetije, kjer bo namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: ZIMA JE ČAS KOLIN…

Po zajtrku počitek in nato se bomo lotili dela… narediti je treba klobase, čvarke, šunko… po »napornem delu postanek človek lačen in postregli nam bodo s kosilom. Po kosilo se lahko zapeljemo do Subotice… Zvečer pa nas bodo pričakali: dobra večerja, tamburaši in zabava… Prenočevanje (če bo čas…)

3. dan: NOVI SAD – NOVA GORICA

Po zajtrku vožnja do prestolnice Vojvodine - Novega Sada. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali staro mestno jedro in se zatem odpeljali na Petrovaradinsko trdnjavo, ki jo imenujejo tudi Gibraltar na Donavi. Trdnjava je tipičen primer vojne arhitekture 18. stol. Od tu se nam bo odprl pogled na mesto Novi Sad, reko Donavo in ravninsko Vojvodino. Preden bomo Vojvodino zapustili, se bomo okrepčali še s poznim kosilom. Vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

CENA: 330 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 6 potnikov v kombiju.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s kombijem na navedeni relaciji, 2 polpenziona na Majkinom salašu (dvoposteljna soba, TWC), vsi ogledi po programu – koline s kosilom, tamburaši pri večerji drugi večer, lokalni vodnik v Novem Sadu, pozno kosilo prvi in tretji dan ter organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA: Enoposteljna soba 40 € - Riziko pred odpovedjo 18 €

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! OBJAVLJENI NA www.porton.si 

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-fijaker-stari-ulicama-luta-2276.pdf466.73 KB

First minute

Last minute