Skoči na glavno vsebino
05.05.2025
3 DNI
NOVA GORICA, KOJSKO

Pridružite se nam na čudovitem kulinaričnem raziskovanju Emilje Romanje.

TERMIN: 5.5. - 7.5.2025 zagotovljeno

1. Dan: NOVA GORICA - BRDA –MODENA IN BALZAMIČNI KIS

Jutranji odhod iz Nove Gorice in  Brd in vožnja v Italijo z vmesnimi postanki mimo Benetk, Padove in Bologne do Modene, rojstnega mesta Lucciana Pavarottija. Sprehodili se bomo po mestnem središču, ki je bilo leta 1997 uvrščeno na UNSECO listo svetovne kulturne dediščine: Piazza Grande mimo mestne hiše, do znamenite katedrale in stolpa Ghirlandina. Ustavili se bomo na tržnici Albinelli, ki ima pestro zgodovino in velja za eno najlepših v Italiji. Nekaj bo prostega časa, preden se bomo zapeljali na podeželje in spoznavali skrivnostno nastajanja modenskega balzamičnega kisa in tipičnega lokalnega penečega vina. Po ogledu bo sledila degustacija in možen bo tudi nakup. Po ogledih vožnja do hotel, nastanitev, večerja in prenočevanje

2. dan: PARMA IN PARMSKI PRŠUT

Po zajtrku se bomo zapeljali do Parme. Parma je poznana po dobri hrani in v njeni okolici izdelujejo nekaj najbolj poznanih italijanskih specialitet. Na sprehodu skozi mesto, si bomo ogledali palazzo Pilotta, gledališče, cerkev della Steccatta, Garibaldijev trg, stolnico in nepozabni baptisterij, v katerem so najlepše romanske skulpture. Po ogledu bo nekaj prostega časa, nato pa nas bo pot vodila na podeželje, kjer bomo obiskali eno izmed pršutarn. Skozi pršutarno se bomo sprehodili in spoznali vse stopnje na poti do dobrega parmskega pršuta in na koncu ga bomo seveda tudi poskusili. Tudi nakup bo mogoč. Nato se bomo zapeljali do tovarne Mutti (saj poznate reklamo Francesca Muttija sredi polja paradižnikov…). Zgodba družine se je začela že davnega leta 1850. leta, na posestvu, kjer so intenzivno gojili paradižnik in nato iz njega začeli izdelovati paradižnikov koncentrat. Mi se bomo ustavili pri tovarni, ki ogledali del proizvodnje in oglede zaključili v njihovi diskontni prodajalni. Sledil bo povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: PARMEZAN IN HITRI AVTOMOBILI – BRDA – NOVA GORICA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se odpravili do kraja Formagine, kjer bomo obiskali posestvo Moscattini. Na posestvu se ukvarjajo s proizvodnjo parmezana. Najprej bomo pogledali proizvodnjo, nato imeli degustacijo in seveda boste lahko njihove proizvode tudi kupili. Po obisku se bomo ustavili še v Maranellu – mestu rdečega Ferrarija na foto postanku. Pred odhodom proti domu si bomo privoščili še pozno kosilo na eni izmed domačij. Predviden prihod v Brda in Novo Gorico je v poznik večernih urah.

Cena: 375 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu.

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji z vsemi mestnimi pristojbinami, 2 polpenziona v hotelu 3* v Modeni oziroma okolici (dvoposteljna soba, TWC), turistično takso, oglede po programu z degustacijo parmezana, parmskega pršuta in modenskega balzamičnega kisa in penečega vina, pozno kosilo, slovenskega spremljevalca in organizacijo.

 

Možna doplačila:

  • Enoposteljna soba 50 €
  • *Riziko pred odpovedjo 20 € (pri 40 potnikih)

* riziko pred odpovedjo lahko uveljavljate v primeru bolezni (vendar ne sme biti poslabšanje kronične bolezni) ali smrti v družini. V primeru, da se za riziko ne odločite in izlet odpoveste, se upoštevajo splošni pogoji in navodila agencije, objavljeni na www.porton.si

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 10.3.2025

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-emilja-romanja-3802.pdf850 KB

First minute

ponedeljek, 05.05.2025
KULINARIČNO DOŽIVETJE!
ponedeljek, 21.07.2025
NEPOZABNO
petek, 12.09.2025
RADIO OGNJIŠČE

Last minute

sobota, 26.04.2025
TERMINI ZA CELO SEZONO!
torek, 29.04.2025
2 TERMINA
sobota, 26.04.2025
VEČ TERMINOV