Skoči na glavno vsebino
2 dni
PO DOGOVORU

Termin in kraj odhoda: po naročilu.

Cena: pošljite povpraševanje.

1. DAN: PORTO TOLLE – CASTELVETRA – REGGIO EMILIA (okolica)

Odhod avtobusa izpred šole in vožnja v Italijo mimo Benetk in po stari jadranski cesti do delte reke Pad. Delta najdaljše italijanske reke Pad se razprostira med slikovitima obmorskima mestoma Chioggia in Comacchio. Sestavljena je iz številnih vodnih kanalov, s katerimi so v preteklosti regulirali poplavna območja ter omogočali plovbo v notranjost. Nekoč močvirno ozemlje z redkimi naseljenci, med katerimi je kosila malarija, je postalo pomembno kmetijsko območje. Glavna kmetijska rastlina v delti je RIŽ. Mi se bomo dlje časa zadržali na posestvu Moretto , kjer se ukvarjajo z gojenjem in predelavo riža. Ogledali si bomo polja, kjer bodo v začetku maja posejali riž, spoznali stroje, s katerimi si pomagajo pri obdelavi in seveda spoznali tudi, pot riža od polja do končnega potrošnika. Pripravili nam bodo tudi manjšo degustacijo. Po obisku se bomo zapeljali mimo Bolonje do Castelvetra, kjer nam bodo na posestvu Manicardi predstavili proizvodnjo BALZAMIČNEGA KISA iz Modene. Po ogledu bo sledila tudi manjša degustacija. Sledila bo vožnja do hotela, nastanitev, večerja in prenočevanje.

2. DAN: REGGIO EMILIA – FORMIGINE – PARMA (okolica)

Po zajtrku se bomo zapeljali do posestva Moscattini, kjer se že stoletje ukvarjajo s kmetijstvom. Iz sprva le samooskrbne kmetije, so prerasli v pravo malo podjetje, kjer poleg pridelave sadja in zelenjave, skrbijo tudi za mlečno živino. MLEKO, pridelano na kmetiji, je v celoti namenjeno kasnejši izdelavi sira na kraju samem in predstavlja surovino celotne mlečne proizvodnje kmetije. Večino dnevno namolženega mleka porabijo za proizvodnjo PARMIGIANO REGGIANO, ostalo pa za pripravo ricotte, masla, sladke caciotte in mocarele. Družina Moscattini svoje krave hrani z naravno hrano, brez antibiotikov, pridobljeno iz njihove zemlje. Seveda bomo njihove izdelke tudi degustirali. Po obisku bo sledila vožnja na področje Parme, kjer si bomo ogledali proizvodnjo PARMSKEGA PRŠUTA in imeli tudi degustacijo. Če bo čas dovoljeval, se bomo na kratko sprehodili tudi po Parmi in nato nas bo čakala še vožnja proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 1 x polpenzion v hotelu 3* na območju Modene (dvo in troposteljne sobe, TWC) s turistično takso, oglede po programu: obisk posestva Moretto (riž) z degustacijo, obisk posestva Manicardi (balzamični kis) z degustacijo, obisk posestva Moscattini (Parmigiano Reggiano) z degustacijo, obisk posestva s proizvodnjo pršuta z degustacijo, slovenskega spremljevalca in organizacijo ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.s

Priponke

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!