Skoči na glavno vsebino
3 dni
PO DOGOVORU

Termin in kraj odhoda: po naročilu.

Cena: pošljite povpraševanje.

1. DAN: SPOZNAVAMO DUNAJ

Odhod avtobusa v jutranjih urah in vožnja proti Štajerski in z vmesni postanki proti avstrijski prestolnici. Ob prihodu na Dunaj, bomo najprej naredili avtobusni ogled notranjega ringa, z najpomembnejšimi stavbami, ki so nastajale skozi bogato zgodovino mesta. Sledila bo vožnja do nenavadne stavbe, ki jo je med leti 1883 in 1986 gradil avstrijski umetnik in arhitekt Hundertwasser. Ogledali si bomo muzej, ki je nastal v bivši tovarni stolov in nam med sprehodim predstavi življenje in delo tega prepoznavnega arhitekta. Sledil bo glasbeni ogled. V čast avstrijski in svetovni glasbi, skladateljem, tradiciji, so leta 2000 odprli prvi muzej zvoka in glasbe v Avstriji. Obiskalo ga je več kot 3 milijone obiskovalcev, ki spoznavajo razvoj glasbe od njenih začetkov do danes. Častni vodja muzeja je slavni maestro Zubin Mehta. Po obisku muzeja se bo prilegla tipična avstrijska večerja, ki nam jo bodo postregli v eni izmed restavracij v centru mesta. Sledila bo vožnja v hotel in nočitev.

2. DAN: DUNAJ

Po zajtrku se bomo zapeljali do dunajskega Inštituta za astronomijo, ki je del univerze Dunaj. Ogledali si bomo neorenesančni observatorij z največjim teleskopom z lečo Avstrije in spoznali 300 letno zgodovino astronomskega raziskovanja v državi. Sledila bo vožnja proti centru mesta ter obisk Naravoslovnega muzeja, ki je eden najpomembnejših tovrstnih muzejev na svetu. Leta 1750 ga je ustanovil mož Marije Terezije – Franc I. Po ogledu se bomo sprehodi do centra mesta, kjer bo najprej nekaj prostega časa za samostojne oglede, nato pa si bomo skupaj ogledali zunanjost Hofburga, kapucinskega samostana, kjer so grobnice Habzburžanov, odkrivali originalni recept za Sacher torto in občudovali stolnico sv. Štefana,… večerja bo ponovno v enem izmed lokalov centru mesta – nato pa bo sledil »Dunaj by night«… z metrojem se bomo odpravili v vedno zabavni Prater. Povratek v hotel z metrojem, prenočevanje.

3. DAN: SCHÖNBRUNN – PUCH IN GRADEC

Po zajtrku se bomo zapeljali do Schönbrunna, enega najpomembnejših avstrijskih kulturnih spomenikov in najbolj obiskana znamenitost Dunaja. Palača in vrtovi odsevajo okus, zanimanje in duhovni svet habsburških vladarjev, ki so dvorec od 18. stoletja do leta 1918 uporabljali kot poletno rezidenco. Od leta 1996 je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Notranjost dvorca si bomo tudi ogledali. Nato se bomo od Dunaja poslovili ter se odpravili v smeri proti domu. Ustavili se bomo še v Gradcu, prestolnici avstrijske Štajerske. Najprej se bomo ustavili v muzeju Puch. Avstrijsko podjetje, katerega ustanovitelj je Slovenec Janez Puch (rojen v vasi Sakušak pri Juršincih) je znano tako po izdelavi motornih koles, kakor tudi avtomobilov. Nenazadnje je prvi avtomobil z imenom Voiturette na cesto zapeljal že leta 1904. V času njegovega življenja (do leta 1914) je podjetje proizvedlo 21 različnih avtomobilov, kasneje pa se je v veliki meri posvečalo izdelavi licenčnih avtomobilov znamk Fiat in Mercedes Benz, med katerimi brez dvoma izstopa različica Mercedesovega terenca G, poleg tega pa se je podjetje (danes poznano kot Magna Styer) specializiralo za izdelavo štirikolesnega pogona. Po ogledu bomo nadaljevali v center mesta ob reki Muri ter se sprehodili po Gosposki ulici in seveda imeli še malo prostega časa, preden se bomo odpravili proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 3* na Dunaju s turistično takso (dvoposteljne, tro in štiriposteljne sobe, TWC), 2 večerji v lokalnih restavracijah, oglede po programu z vstopnino v palačo Schönbrunn, observatorij, muzej Puch, 2 vozovnici za metro, slovenskega spremljevalca in organizacijo ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! OBJAVLJENI NA www.porton.si

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-dunaj-gradec-2543.pdf375.65 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!