Skoči na glavno vsebino
23.05.2024
4 dni
LJUBLJANA

FIRST MINUTE CENA: 430 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 23.5., 27.6., 18.7., 12.9.2024

Vstopna mesta : Maribor, Celje, Ljubljana

1. dan: Slovenija – Brescia – Iseo večerja, nočitev

V zgodnjih jutranjih urah se bomo udobno namestili na avtobusu in se odpeljali proti Italiji. Pot nas bo vodila mimo Benetk in Gardskega jezera do Brescie. Zanimivo mesto si bomo ogledali na krajšem sprehodu: rimski forum, Kapitol, staro katedralo, Trg Pavla VI., Trg Palazzo della Loggia s številnimi arkadami, stolpom ter astronomsko uro … Nekaj časa si bomo vzeli za osvežitev, nato pa nadaljevali potovanje do jezera Iseo, ki je šesto največje italijansko jezero in ima največji evropski jezerski otok Montisola. Ustavili se bomo v vasici ob jezeru in se vkrcali na ladjo, ki nas bo odpeljala na otok. Obiskali bomo ribiške vasico pod mogočnim gradom, nato pa se vrnili na celino. Sledila bo panoramska vožnja ob jezeru in nato čez 1181 m visok prelaz Aprica do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Bernina – St. Moritz zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Tirano, si vzeli čas za jutranjo kavo in nadaljevali v Švico, do turističnega središča St. Moritz. Sprehodili se bomo po mestnih ulicah, uživali v razgledu na bližnje jezero, si vzeli čas za osvežitev in uživali v mondenosti mesta. Nadaljevali bomo z avtobusom po čudoviti panoramski cesti v smeri Italije in jezera Como, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: Bellinzona – Lugano zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan nas bo najprej čakalo mesto Bellinzona, najbolj italijansko mesto v Švici, ki leži pod mogočno trdnjavo, ki je varovala vstop v središče Švice in je danes pod zaščito UNESCA. Nadaljevali bomo do Lugana, mesta ob istoimenskem jezeru. Nekaj časa se bomo sprehajali po promenadi ob jezeru in starem delu mesta. Vsi bomo že nestrpno čakali obisk čokoladnice Alprose, največje proizvajalke švicarske čokolade. Zadovoljno sladkosnedi bomo nadaljevali v Italijo, v smeri mesta Como. S številnimi zalivčki in prijaznimi vasicami, velja jezero Como za eno najlepših in najbolj razgibanih jezer. Ustavili se bomo v mestecu, ki je bilo od nekdaj poznano kot mesto svile. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in občudovali različne arhitekturne sloge. Glede na pomembnost svile za mesto, si bomo z doplačilom ogledali tudi Muzej svile. Odpeljali se bomo do kraja nastanitve in se nastanili v hotelu. Večerja, nočitev.

4. dan: Sirmione – Slovenija zajtrk

Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo do slavnega Gardskega jezera. Ustavili se bomo v mestecu Sirmione, se sprehodili skozi živahno jedro in mogoče poskusili najboljši sladoled na svetu. Sledila bo samo še pot proti Sloveniji, s predvidenim prihodom v večernih urah.

Cena vključuje:

prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v hotelu***, 3 x polpenzion, plovbo z ladjico na otok jezera Iseo, ogled čokoladnice Alprose, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

Cena:

480 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

520 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

570 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Drobni tisk na veliko:
· najmanjše število potnikov: 20
· doplačilo za enoposteljno sobo: 90 €
· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
· vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih
· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 12 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

Priponke

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!