Skoči na glavno vsebino
8 DNI
LJUBLJANA / okoliška letališča

Zakaj Jordanija? Zaradi pestrosti naravnih in kulturno-zgodovinskih lepot, ki je celo večja od tiste v Egiptu, , zaradi Petre, rožnatega mesta Nabatejcev, »starega pol toliko kot čas«, ki je hkrati dom enega zadnjih plemen beduinov, ki živijo v puščavi. Vsekakor pa zaradi ene najlepših puščav sveta Wadi Rum, ki je navdihovala legendarnega Lawrenca Arabskega. Tam sončni zahod na rožnatih skalah in zvezdnato nebo nad peskom zdrzne in odmrzne vse naše čute. In ne nazadnje zaradi Mrtvega morja in kopanja v njem, ki je nekaj, kar enostavno morate doživeti. 

 

TERMIN

26.11. - 3.12.2023

PREDVIDEN PROGRAM

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA - AMMAN 
Zbirališče potnikov v Ljubljani in prevoz do odhodnega letališča. Predvidoma direkten let proti Jordaniji. Po pristanku prevoz do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: AMMAN - MRTVO MORJE - AMMAN 
Ogled najpomembnejših znamenitosti prestolnice Jordanije, ki se slikovito razprostira na sedmih gričih. Na enem od njih stoji tudi Citadela, kjer so odkrili ostanke starih civilizacij vse od neolitika naprej. Nedaleč od prestolnice, na najnižji točki zemljinega površja je naravni fenomen »Mrtvo morje«, kjer popoldne namenimo sprostitvi in uživanju v bogastvu naravnih zdravil, ki jih ponujajo voda, morje in sonce. Zaradi visoke koncentracije soli je voda bistveno gostejša od sladke vode, kar pomeni, da bo kopanje - lebdenje, nenavadna izkušnja. Izkoristimo priložnost in se z blatom namažemo po telesu, da nam soli in minerali prodrejo v pore, nahranijo kožo in izboljšajo krvni obtok. Prerojeni in pomlajeni se vrnemo
v Amman. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: AMMAN - JERASH - AJLOUN - AMMAN 
Raziskovali bomo severni del Jordanije. Obiskali bomo Jerash, eno najpomembnejših jordanskih znamenitosti, ki se nahaja 50 km severno od Ammana. Ogled ostankov mogočnega rimskega mesta, ki velja za največje in najpomembnejše izven Italije. Pot nas bo vodila do Ajlouna, še enega od izjemnih spomenikov islamske vojaške arhitekture iz obdobja križarskih pohodov. Po ogledih vrnitev v Amman, večerja in nočitev.

4. dan: AMMAN - MADABA - GORA NEBO - KERAK - PETRA
Podali se bomo proti jugu Jordanije. Najprej postanek v Madabi, mestu mozaikov, ki hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah, čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Nadaljevali bomo na goro Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja po kraljevi avtocesti do puščavskega gradu Kerak. Sprehod skozi skrivnostne podzemne labirinte in ogled mogočne trdnjave. Zvečer bomo prispeli v Petro, nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: PETRA - AKABA 
Celodnevni ogled Petre, najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije. Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo tako grški kot rimski vplivi. Po ogledih vožnja v letoviško mestece Akaba ob Rdečem morju. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

6. dan: AKABA - (izlet WADI RUM) 
Prosto dopoldne bomo izkoristili za kopanje v katerem od urejenih kopalnih centrov in za sprehode po živahnih trgovskih ulicah. Predlagamo nepozabno dogodivščino z obiskom čudovite puščavske doline Wadi Rum (doplačilo), ki je pravi biser. Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo dvigujejo v nebo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so slikovite kamnite tvorbe, ki bolj sodijo na kakšen drug planet. Dolino bomo spoznali ob adrenalinski vožnji z jeepi, še posebej lepo je ob sončnem vzhodu ali zahodu. Nočitev v hotelu

7. dan: AKABA - (izlet Z LADJICO NA KORALNI GREBEN) 
Prosti dan v Akabi, ki je znana po dolgih peščenih plažah in enem najlepših koralnih grebenov, ki privablja ljubitelje podvodnega sveta od blizu in daleč. Možnost pohajkovanja v starem mestnem jedru s številnimi prodajalnami spominkov in trgovinicami s spominki ali pa izlet do novejšega dela Akabe, s čudovito plažo, kjer se boste lahko predajali morskim dogodivščinam (doplačilo). Po želji in za doplačilo izlet z ladjico in kosilom na koralni greben.

8.dan: AKABA - AMMAN - EVROPA - SLOVENIJA 
Zajtrk in slovo od Akabe. Vožnja do Ammana in polet proti Evropi. Pristanek na okoliškem letališču in organiziran prevoz do Ljubljane.

CENA:

  • 1.049,00€ na osebo; cena je izračunana pri najmanj 35 potnikov

 

Doplačilo za manjšo skupino
-med 10 in 14 potniki: 150€
-med 15 in 24 potniki: 120 €
-med 25 in 34 potniki: 70€

Cena vključuje: letalski prevoz okoliško letališče - Amman, Amman - okoliško letališče, letališke in varnostne pristojbine, prevoz Ljubljana - letališče - Ljubljana, vključen 1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage (v primeru doplačila za naknadno dodano prtljago, je cena le te višja), vizum za Jordanijo, avtobusne prevoze po programu, 7 polpenzionov v hotelih 4* (v Petri 3*) po programu, oglede po programu vključno z vstopninami, spremstvo lokalnega vodnika, organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku.

Doplačila ob prijavi:
-enoposteljna soba 289€ (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

Doplačila na poti:
-izlet z ladjico na koralni greben: 50€ (*doplačilo velja za min 15 oseb vodniku na poti)
-jeep safari po puščavi Wadi Rum: 80€ (v letu 2024 je cena 90€)
-napitnine (tudi otroci): 50€

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA Splošni in posebni pogoji ter določila za turistične aranžmaje - Palma d.o.o

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-cudovita-jordanija-2049.pdf12.29 MB

First minute

Last minute