Skoči na glavno vsebino
12.05.2023
3 dni
VRTOJBA

Cinque Terre so najmanjši nacionalni park v Italiji, ki ga sestavlja pet prečudovitih vasic: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Vasice so nastale ob skalnati, strmi klifni obali, nad njimi se razprostirajo vinogradi, sadovnjaki in ostalo sredozemsko rastje.

Termin:

  • 12.05. - 14.05.2023

Predviden program:

1. dan: 

Odhod v zgodnjih jutranjih urah, ko se bomo preko Padske nižine in Apeninov odpeljali v Genovo, glavno mesto Ligurije. Izredne trgovske sposobnosti so mestu v srednjem veku prinesle ogromno bogastva; velik del so ga porabili za zidavo veličastnih palač vzdolž glavne ulice Garibaldi ter za gradnjo modernega pristanišča. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru; mimo starega pristanišča (Porto Antico), kjer stoji tudi slavni akvarij, videli bomo katedralo San Lorenzo z zanimivo črno-belo progasto fasado in knežji dvor, trg San Matteo, mestno hišo in številne bogate in mogočne meščanske palače. Po ogledu prosto za samostojen oglede. Vožnja v hotel, večerja in prenočitev.

2. dan: 

Po zajtrku se bomo odpeljali v La Spezio, kjer bomo prestopili na lokalni vlak in začeli spoznavati vasice Cinque Terre. Naš prvi cilj bo vasica Monterosso al Mare, ki slovi po prijetnih restavracijah. Od tu se bomo odpeljali v Vernazzo, ki jo krasi splet ozkih ulic in arkad. Bila je najbogatejša vasica, saj se je primarno ukvarjala s pomorstvom. Nadaljevanje vožnje z vlakom mimo vasi Corniglia, najmanjše vasice, sedeče visoko nad morjem. Njena osnovna dejavnost je bilo kmetijstvo. Izstopili bomo v Manaroli, imenovani ‘biser v kroni’; stisnjena za peščeno sipino in obkrožena s prepadnimi hribi je vredna svojega imena. Nadaljevanje do vasi Riomaggiore, ki bo naša zadnja obiskana vasica. Ustanovljena je bila že v 8.stol., ko so se tukaj ustalili grški begunci na begu pred bizantinsko oblastjo. Postala je ribiška vasica, ki se je širila navzgor v strm breg. Po krajšem postanku se bomo z vlakom odpeljali v La Spezio. Vrnitev hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: 

Po zajtrku sledi vožnja v Piso. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že pri začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Pot nas bo nato vodila do Lucce, enega najprijetnejših toskanskih mest. Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče je polno palač, muzejev in romanskih cerkva. Najlepša med njimi je San Michele in Foro, ki slovi po najbolj zapletenem pročelju v Italiji. Najdragocenejše umetnine so zbrane v katedrali San Martino, bazilika San Frediano pa slovi po izrednih mozaikih. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena:

  • 269 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 45 potnikov na avtobus
  • 314 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov na avtobusu

 

Cena vključuje:

prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, dva polpenziona v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi, vožnjo z vlakom na relaciji La Spezia – Monterosso al Mare – La Spezia, turistične vstopne takse za Piso, Lucco in La Spezio, turistično vodenje, organizacijo in ddv.

Možna doplačila:

  • enoposteljna soba   80 €

 

Možni doplačili vodniku na poti:

  • vstopnina v katedralo in pokopališče; približno 7,00 €,
  • vstopnina v krstilnico in katedralo; približno 7,00 €

 

Obvezno doplačilo na hotelski recepciji

  • turistična taksa: 5,00 € na osebo

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.alpetour.si.

First minute

četrtek, 06.06.2024
NOVO, ŠE NEPOZNANO
nedelja, 10.03.2024
GLEDAŠKA PREDSTAVA IN PREVOZ
petek, 12.04.2024
NOVO!

Last minute

sobota, 02.03.2024
PRIDRUŽITE SE NAM!
sobota, 24.02.2024
POLNO!
sobota, 10.02.2024
SPROSTILI STA SE 2 MESTI!