Skoči na glavno vsebino
2 dni
PO DOGOVORU

Termin in kraj odhoda: po naročilu.

Cena: pošljite povpraševanje.

1. dan: BLATNO JEZERO - BUDIMPEŠTA

Odhod avtobusa izpred šole in vožnja mimo Ljubljane, Maribora na Madžarsko. Vmesni postanki za osvežitev na poti. Pot nas bo vodila ob Blatnem jezeru (madžarskem morju), ki poleg turizma živi tudi od nudenja zdravstvenih uslug, v glavnem tujcem. Mi se bomo v eni izmed takšnih ustanov tudi ustavili in imeli obisk. Po ogledu bomo nadaljevali v dobro uro oddaljeno prestolnico Madžarske, v Budimpešto. Mesto ob Donavi je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih kraljevskih in cesarskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen cilj za obiskovalce. Tako stari budim na hribu na Donavo, kot nova kozmopolitanska Pešta sta s svojimi zgradbami na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ob prihodu v mesto, bomo imeli krožni avtobusni ogled Peštanskega dela: opera, Trg herojev, parlament in Štefanova cerkev. Po ogledu bo malo prostega časa tudi na znameniti peš ulici Vaci. Sledil bo prevoz do hotela in nastanitev. Večerja bo tipična madžarska – v čardi. Ob folklornem programu nam bodo postregli s tipičnimi madžarskimi jedmi. Povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan: BUDIMPEŠTA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se najprej odpravili do Muzeja zgodovine medicine, ustanovljenega leta 1965 in se nahaja v stavbi, kjer se je leta 1818 rodil Ignaz Semmelweiss. Zdravnik in znanstvenik je bil pionir antiseptičnih postopkov ali bolje »rešitelj mater«, ker je ugotovil, da lahko drastično zmanjšajo porodniško vročino z razkuževanjem rok. Skozi muzej se bomo sprehodili z lokalnim vodnikom. Po ogledu, se bomo z avtobusom podali na grajski grič, kjer se nahaja čudovita Ribiška utrdba, Matjaževa cerkev in seveda veličastna kraljeva/cesarska palača. Po zunanjih ogledih, bo malo prostega časa, nato se bomo počasi podali proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (večposteljne sobe, TWC), večerjo v čardi, oglede po programu z vstopnino v Muzej zgodovine medicine, topel obrok na slovenski strani, slovenskega spremljevalca in organizacijo ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si.

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-budimpesta-blatno-jezero-2554.pdf305.56 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!