Skoči na glavno vsebino
2 dni
PO DOGOVORU

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; gorska pokrajina, slikovita jezera, vrtovi in palače

 

 

 

1. DAN: NOVA GORICA – BERGAMO – JEZERO COMO – JEZERO MAGGIORE

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Nove Gorice in vožnja po Italiji mimo Verone in Gardskega jezera do italijanskega mesta Bergamo, katerega glavni trg Piazza Vecchio je francoski pisatelj Stendhal razglasil za “najlepši kraj na zemlji”. Bergamo je sestavljeno iz dveh delov; starega mesta na griču; imenovanega Bergamo Alta in sodobnejšega Bergamo Bassa, predvsem pa iz dveh trgov, ki ju obdajajo prikupne srednjeveške palače in od koder se dvigajo mogočne cerkve ter diši po slastni italijanski kavi in slaščicah. Zgodaj popoldne bomo nadaljevali do jezera Como. Čudovita gorska idila, ki se spušča do jezerske obale, bujna vegetacija z vrtovi ter parki in slikoviti razgledi kar vabijo na postanek na osvežujočem zraku. Ustavili se bomo v mestu Como in se sprehodili skozi slikovito jedro. Katedrala je ena najbolj očarljivih primerkov gotske in renesančne gradnje v Lombardiji. Graditi so jo začeli že v letu 1396, z delom pa nadaljevali nekaj stoletij. Lahko se bomo z vzpenjačo zapeljali na planoto nad mestom ( doplačilo). Prosto in nato nadaljevanje vožnje do hotela, namestitev, večerja in prenočitev.

2. DAN: BOROMEJSKI OTOKI – NOVA GORICA

Po zajtrku se bomo po jezeru Maggiore z ladjico odpeljali na ogled skupine Boromejskih otokov, ki slovijo po vilah in čudovitih vrtovih ter parkih. Najprej se bomo izkrcali na otoku Pescatori, ki je najstarejši naseljeni otok. Tu so se naselili ribiči, njihova naselbina z ozkimi uličicami danes daje otoku poseben čar. Po ogledu bomo odpluli proti otoku Bella, najlepšem med otoki. Med plovbo pa se nam bodo odprli pogledi še na otok Madre in na njegovo bogato eksotično rastje. Po približno 20 min vožnje se bomo izkrcali na otoku Bella, pred palačo Borromeo. Grof Carlo III. Borromeo je otok v 17. stol. Iz skalne gmote preoblikoval v rajski vrt za svojo ženo Isabello in na njem postavil čudovito palačo s cvetočimi vrtovi. Sprehodili se bomo po otoku in parkih ter si ogledali notranjost palače. Ob povratku v imenitno in živahno mestece Stresa si bomo privoščili nekaj prostega časa za kavo in sprehod ob jezeru. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

Cena vključuje:

prevoz s kombijem, zunanje oglede po programu, vstopnino za ogled palače in vrtov na Boromejskih otokih (Bella), ladijsko vožnjo do dveh otokov, polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi, turistično takso, turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA! OBJAVLJENI NA www.porton.si

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!