Skoči na glavno vsebino
1 DAN
PO DOGOVORU

Gardsko jezero že od časa starih Rimljanov privablja pesnike, politike, umetnike in ostale svetovljane. Je največje in najbolj očarljivo jezero v Italiji, s posebno klimo, kjer domujejo oljčni in limonini nasadi, palme, ciprese, oleandri in pomarančna drevesa. Obkroženo s tremi različnimi italijanskimi regijami je danes zmes kulturne in naravne raznolikosti, ki daje jezeru poseben šarm. Sprehodite se skozi tradicionalni Lazise, mondeno Bardolino in svetovljanski Sirmione.

 

NOVA GORICA - BORGHETTO - SIRMIONE - BARDOLINO - LAZISE – NOVA GORICA

Odhod avtobusa po razporedu in vožnja po Padski nižini mimo Benetk, Padove ter Verone do Borghetta sul Mincio. Vasica se nahaja streljaj od Gardskega jezera in je znana po svoji nenavadni legi ob in na reki Mincio in bogati zgodovini. V vasici bomo imeli daljši postanek za sprehod – od mostu Visconteo, mimo številnih mlinov (delujočih in nedelujočih), do čudovite cervice sv. Marka Evangelista, ki ga krasi najstarejši zvonik na področju Verone. Nato bomo z avtobusom nadaljevali do Gardskega jezera. Najprej se bomo zapeljali v mondeni Sirmione, ki se nahaja na polotoku ob južni obali Gardskega jezera, njegov zaščitni znak pa so ozke uličice s številnimi trgovinami spominkov, restavracije in bari. To je tudi kraj, kjer je nekaj let preživela svetovno znana operna pevka Maria Callas. Nato se bomo vkrcali na trajekt in po jezeru zapluli do slikovitega mestece Bardolino. Mestece je priljubljeno letovišče, svetovno znano po oljčnem olju ter istoimenskem vinu, ki ga pridobivajo iz grozdja iz okoliškega hribovja. Ogled in prosto za odlično italijansko kavico ter sladoled. Nato se bomo z avtobusom podali še v Lazise, katerega glavna znamenitost je grad iz 10. stoletja z zelo dobro ohranjenim obzidjem. Po krajšem ogledu bo čas, da se podamo proti domu. Prihod v Novo gorico je predviden v večernih urah.

POMEMBNO: v primeru slabega vremena ladja ne vozi in se za ceno ladijske karte vrne denar.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, cestne in ostale pristojbine, ladijski prevoz na relaciji Sirmione – Bardolino, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo izleta.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

 

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!