Skoči na glavno vsebino
08.07.2023
1 DAN
NOVA GORICA

Gardsko jezero že od časa starih Rimljanov privablja pesnike, politike, umetnike in ostale svetovljane. Je največje in najbolj očarljivo jezero v Italiji, s posebno klimo, kjer domujejo oljčni in limonini nasadi, palme, ciprese, oleandri in pomarančna drevesa. Obkroženo s tremi različnimi italijanskimi regijami je danes zmes kulturne in naravne raznolikosti, ki daje jezeru poseben šarm. Sprehodite se skozi tradicionalni Lazise, mondeno Bardolino in svetovljanski Sirmione.

TERMIN:

  • sobota, 08.06.2023

ODHOD AVTOBUSA:

  • 06:30 NOVA GORICA – Zavarovalnica Triglav
  • 06:35 ŠEMPETER – AP nasproti Eurospina

 

NOVA GORICA - BORGHETTO - SIRMIONE - BARDOLINO - LAZISE – NOVA GORICA

Odhod avtobusa po razporedu in vožnja po Padski nižini mimo Benetk, Padove ter Verone do Borghetta sul Mincio. Vasica se nahaja streljaj od Gardskega jezera in je znana po svoji nenavadni legi ob in na reki Mincio in bogati zgodovini. V vasici bomo imeli daljši postanek za sprehod – od mostu Visconteo, mimo številnih mlinov (delujočih in nedelujočih), do čudovite cervice sv. Marka Evangelista, ki ga krasi najstarejši zvonik na področju Verone.

Nato bomo z avtobusom nadaljevali do Gardskega jezera. Najprej se bomo zapeljali v mondeni Sirmione, ki se nahaja na polotoku ob južni obali Gardskega jezera, njegov zaščitni znak pa so ozke uličice s številnimi trgovinami spominkov, restavracije in bari. To je tudi kraj, kjer je nekaj let preživela svetovno znana operna pevka Maria Callas. Nato se bomo vkrcali na trajekt in po jezeru zapluli do slikovitega mestece Bardolino. Mestece je priljubljeno letovišče, svetovno znano po oljčnem olju ter istoimenskem vinu, ki ga pridobivajo iz grozdja iz okoliškega hribovja. Ogled in prosto za odlično italijansko kavico ter sladoled. Nato se bomo z avtobusom podali še v Lazise, katerega glavna znamenitost je grad iz 10. stoletja z zelo dobro ohranjenim obzidjem.

Po krajem ogledu bo čas, da se podamo proti domu. Prihod v Novo gorico je predviden v večernih urah.

POMEMBNO: v primeru slabega vremena ladja ne vozi in se za ceno ladijske karte vrne denar.

CENA:

  • 55 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 45 potnikov na avtobusu

  • 65 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, cestne in ostale pristojbine, ladijski prevoz na relaciji Sirmione – Bardolino, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo izleta.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

Nova Gorica, 09.03.2023

Priponke

First minute

Last minute

AKCIJA ZIMA 2023