Skoči na glavno vsebino
30.05.2024
10 dni
LJUBLJANA

FIRST MINUTE CENA: 1.090 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 30.5., 20.6., 18.7., 19.9.2024

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto

1. dan: Slovenija–Beograd nočitev

V jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v smeri Hrvaške, vse do prestolnice Srbije, Beograda. V popoldanskih urah se bomo že sprehajali po mestnih ulicah in trgih, kot da se sprehajamo skozi čas zgodovine. Nastanitev v predvidenem hotelu. Nočitev.

2. dan: Beograd–Sofija zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bo potovanje nadaljevalo s krajšimi vmesnimi postanki do Bolgarije. Predvidoma v zgodnjih popoldanskih urah bomo prispeli v Sofijo, kjer si bomo, najprej panoramsko, nato pa s sprehodom po mestu, ogledali znamenitosti: katedralo Aleksandra Nevskega, sv. Sofijo, Rusko cerkev, rotundo sv. Jurija, univerzo, predsedniško palačo, džamijo in sinagogo, spomenik ruskim vojakom … Nekaj prostega časa bo za samostojne oglede in pregled kulinarične ponudbe. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: Sofija–Plovdiv zajtrk, večerja, nočitev

Nekdanja prestolnica Bolgarije in prestolnica imperija Filipa Makedonskega – Plovdiv se nam bo predstavila v dopoldanskih urah. Mesto je gospodarsko središče Trakije, zanimivo si bo ogledati ostanke antičnega teatra, Cerkev sv. Konstantina, slavolok zmage, Filipov spomenik, ostanke antičnega stadiona, še posebej pa staro čaršijo, kjer se čudovita orientalska arhitektura prepleta s t. i. bolgarsko renesanso 19. stoletja. Malo bomo mesto raziskali še v lastni režiji, nato pa se nastanili v hotelu. Večerja in nočitev.

4. dan: Plovdiv–Istanbul zajtrk, nočitev

Po zajtrku bomo nadaljevali pot mimo Svilengrada v Turčijo. Čaka nas Istanbul, največje turško mesto, ki leži na dveh celinah. V popoldanskih urah si bomo ogledali znamenitosti: dvorec Topkapi, muzej Hagie Sophie, Modro mošejo, hipodrom, bazilika Cisterna z neverjetno arhitekturo … Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

5. dan: Istanbul zajtrk, nočitev

Ves dan bomo izkoristili za potepanje in odkrivanje Istanbula. Sprehodili se bomo po največjem pokritem bazarju na svetu – Kapali čaršiji, kjer več kot 4000 trgovinic vabi s svojo ponudbo zlatih, srebrnih in bakrenih predmetov, nakita, keramike, oblačil ... Lahko se boste preizkusili v barantanju ali pa ob kavi oziroma čaju spoznavali turški način življenja. Ob dogovorjeni uri pa nikakor ne smete zamuditi križarjenja po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo. Križarili bomo mimo trdnjave Rumeli Hisar in palač Dolmabahče in Beylebeyi ter pod bosporskima mostovoma. Nočitev v hotelu.

6. dan: Istanbul zajtrk, nočitev

Zdaj bomo že stari znanci z mestom, zato se bomo lahko individualno potepali. Možnosti je ogromno, od številnih muzejev, do stolpa Galata in sproščenih sprehodov med zavitimi ulicami. Seveda bo tudi nakupovanje zelo mikavno. Nočitev v hotelu.

7. dan: Istanbul–Sozopol zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo od Turčije poslovili in se odpeljali v mesto Sozopol, ki leži ob morju a je vsekakor manj turistično obiskano kot slavna Sončna obala. Sprehodili se bomo skozi staro jedro in se podali proti hotelu. Nastanitev, še nekaj prostega časa. Večerja, nočitev.

8. dan: obala zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo preživeli dan po lastni izbiri. Počitek, sprehodi, kopanje … Večerja, nočitev v hotelu.

9. dan: Sozopol – Niš zajtrk, nočitev

Zjutraj nas bo avtobus znova odpeljal v smeri proti Sofiji in proti Srbiji. V popoldanskih urah se bomo ustavili v Nišu in se sprehajali po zanimivem mestnem jedru. Nastanitev v hotelu. Večer bomo preživeli individualno v kakšni izmed številnih lokalnih restavracij. Nočitev.

10. dan: Niš – Hrvaška – Slovenija zajtrk

Po zajtrku se bomo začeli vračati proti severozahodu, v smeri Hrvaške in Slovenije, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena:

1.140 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

1.180 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

1.220 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***/****, 4 x polpenzion, 5 x nočitev z zajtrkom, zunanje ogledi po programu (Sofija, Plovdiv, Istanbul, Nessebur), lokalno vodenje po Istanbulu z vključenim ogledom Hagia Sophie, Modre mošeje, Hippodroma, Bazilike Cisterne, križarjenje po Bosporju, vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:

- najmanjše število potnikov 20

- doplačilo za enoposteljno sobo: 315 €

- popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

- vstopnine, ki niso vključene, se plačuje ob ogledih

- obvezno doplačilo: turistična pristojbina 36 € po osebi

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon porton-bolgarija-istanbul-2682.pdf349.33 KB

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!