Skoči na glavno vsebino
5 dni
PO DOGOVORU

Peta italijanskega škornja 

Od čudovite kraške pokrajine, do srednjeveških mest, vmes pa tipična kulinarika.

1.DAN: NOVA GORICA – SAN MARINO – PESCARA

Odhod iz Nove Gorice v jutranjih urah in vožnja v Italijo, mimo Benetk, Riminija do žepne državice San Marino. Daljši postanek za ogled najstarejše republike v Evropi. Sprehodili se boste mimo vladarske palače do katedrale sv. Marina… iz žepne državice pa ne bomo odšli lačni, ker nam bodo postregli še z dobrim kosilom. Pozno popoldne se bomo odpeljali dalje ob Jadranski obali mimo Ancone v Pescaro oziroma okolico, kjer je nastanitev v hotelu in prenočevanje.

2. DAN: PESCARA - CASTEL DEL MONTE - BARLETTA - BARI – SELVA DI FASSANO ali okolica

Po zajtrku vožnja proti jugu v Apulijo, mimo Foggie, središča velike apulijske nižine, proti jugu, v Castel del Monte, kjer stoji najlepši apulijski spomenik, imenovan tudi »krona Apulije«. Presenetljiv, včasih kar mističen grad Friderika II. Štaufovca z nenavadnim osem kotnim tlorisom, zgrajen v 13. stol., bo vsekakor očaral tudi vas. Nato se bomo odpeljali proti morju v starodavno Barletto, ki slovi po največjem ohranjenem antičnem bronastem kipu, imenovanem Colosso; visok je 4,5 m in je danes postavljen pred gotsko cerkvijo San Sepolcro. Ogledali si bomo tudi romansko stolnico Santa Maria Maggiore in grad iz 13. stol. Pozno popoldne bomo potovanje nadaljevali ob obali v Bari, prestolnico Apulije. Stari del mesta hrani številne srednjeveške spomenike, med katerimi je vsekakor najbolj znana bazilika sv. Nikolaja, moderni del pa odlikujejo mogočne stavbe, široke avenije in lepe obmorske promenade. Po ogledu sledi vožnja v letovišče Torre Cane, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: SELVA DI FASSANO ali okolica - LECCE - SANTA MARIA DI LEUCA - OSTUNI - SELVA DI FASSANO ali okolica

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z avtobusom po južni Apuliji oz. Salentu. Vožnja ob morski obali v Lecce. To imenitno mesto, ki ga imenujejo tudi »baročne Firence«, odlikuje bogata baročna arhitektura: med stavbami so najlepše cerkev Santa Croce, Palazzo del Governo, škofijska palača in semenišče. Po ogledu mestnih znamenitosti vožnja na skrajni rt Apulije, v Santa Maria di Leuca, kjer bo krajši postanek za počitek in uživanje v razgledu na stičišče Jadranskega in Jonskega morja. Nato se bomo mimo antičnega pristanišča Brindisi odpeljali proti slikovitemu mestecu Ostuni. Tu si bomo ogledali nevsakdanjo cerkev ter mestno jedro, ki kot bela dama kraljuje na obronkih »murge«. Sledi vožnja v hotel, večerja ter nočitev.

4. DAN: SELVA DI FASSANO ali okolica - MATERA – ALBEROBELLO – SAN GIOVANNI ROTONDO

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se najprej zapeljali v Matero, mesto, ki je pod Unescovo zaščito in se ponaša z nenavadnim kompleksom v skalo vklesanih cerkvic, votlinskih bivališč imenovanih sassi in belo obarvanih hišk. Slikovito mesto služi kot kulisa filmskim umetnikom, med drugim je bil tudi posnet tudi Kristusov pasijon. Po ogledu se bomo odpeljali v slikovito pokrajino doline D'Itria, posejano z nenavadnimi belimi kamnitimi hišicami okroglih oblik in pokritimi s stožčastimi strehami, svetovno znanih trullijev. V Alberobellu si bomo ogledali čudovite trule in imeli tudi nekaj prostega časa. Po ogledu sledi vožnja na polotok Gargano, do mesta San Giovanni Rotondo, kjer se bomo namestili v hotelu, večerja in prenočevanje. Za tiste, ki še ne boste preveč utrujeni, se lahko sprehodite tudi do romarskega dela mesta, ki je posvečen enemu izmed najbolj priljubljenih italijanskih svetnikov – patru Piju.

5.DAN : SAN GIOVANNI ROTONDO – NOVA GORICA

Po zajtrku bomo hotel zapustili in se odpravili na degustacijo lokalnih dobrot (oljčno olje, mozarella, salame, testenine,…), kjer bo možen tudi nakup. Nato se bomo odpravili proti domu, s postanki na avtocesti. Prihod v novo Gorico je predviden v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na navedeni relaciji z vsemi mestnimi pristojbinami, 3 polpenzione in 1 nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe, TWC), turistično takso, kosilo prvi dan v San Marinu (namesto pozne večerje prvo noč v hotelu), oglede po programu brez vstopnin, slovenskega vodnika in organizacijo potovanja.

 

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA www.porton.si

 

 

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!