Skoči na glavno vsebino
23.06.2024
9 dni
LJUBLJANA

FIRST MINUTE CENA: 780 € pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobus – ZA REZERVACIJE NAJMANJ 2 OSEB do 31.1.2024 oziroma do preklica.

Odhodi: 23.6., 7.7., 25.8., 8.9.2024

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana, Novo mesto

1. dan: Slovenija–Radimlja–Trebinje večerja, nočitev

V jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali proti Splitu ter naprej proti Bosni in Hercegovini. Pri kraju Stolac se bomo sprehodili po zapuščini srednjeveške Bosne, nekropoli Radimlja s 120 stečki, in nadaljevali pot do Trebinja. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Budva–Cetinje–Skadar zajtrk, večerja, nočitev

Kovčke pred avtobus in po zajtrku v utrjeno Budvo. Romantično mestece je zraslo v mondeno letovišče, kjer se bomo po starem jedru sprehodili v senci obzidja, za kavico pa se spet nastavili sončku. Avtobus bo nato sopihal visoko v hribe, kjer so Črni gori nekdaj vladali s Cetinja. O tem pričata Palača kralja Nikole in Cetinjski samostan, kjer bomo spoznali bogato zgodovino črnogorskega naroda (po želji, z doplačilom) in se spustili v albansko mesto Skadar. Večerja in nočitev.

3. dan: Tirana–Drač– riviera Vlöre zajtrk, večerja, nočitev

Zajtrk ob jezeru, nato pa s soncem v hrbet do Tirane. Sulejman Paša je leta 1614 mesto osnoval v čast vojaške zmage pri Teheranu. Ogledali si bomo Mestni trg s spomenikom narodnega junaka Skenderbega, Ethem begovo džamijo, Sahat kulo in druge znamenitosti albanske prestolnice. V obalnem Draču, enem od najstarejših mest Albanije, se bomo popoldne ustavili za sprehod do starega jedra z ostanki amfiteatra in bizantinskega obzidja, nato pa se nastanili v bližini riviere Vlore, ki s peščenimi plažami in pestro ponudbo postaja počitniški raj. Večerja in nočitev.

4. dan: izlet v Gjirokastre zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo skočili do Gjirokastre, slikovitega mesta tisočerih stopnic. Krasijo ga kamnite hiše, mogočna trdnjava s čudovitim razgledom in rojstna hiša – muzej velikega vodje Enverja Hoxhe. Po ogledu se bomo odpeljali do kraja nastanitve na rivieri Sarande. Nastanitev v hotelu, popoldne bomo pa za nagrado lahko poležavali na plaži. Večerja in nočitev.

5. dan: počitnikovanje ali fakultativen izlet na otok Krf zajtrk, večerja, nočitev

Ta dan bomo morda v celoti izkoristili za počitek in poležavanje na plaži, lahko pa bomo tudi nekoliko aktivni. Ena od možnosti je celodnevni izlet na bližnji otok Krf. Po zajtrku se bomo odpeljali v pristanišče ter z ladjo odpluli na najbolj zelen otok v Grčiji. Ponaša se s čudovitimi plažami in z izjemno bogato kulturno dediščino. Po prihodu se bomo zapeljali do izjemne palače, ki je bila dom avstrijske cesarice Sissi. Sama je svoj dvorec poimenovala po najljubšem mitološkem junaku Ahilu. Po ogledu se bomo ustavili v središču Krfa na zanimivem trgu, ki se nahaja med staro trdnjavo in starim delom mesta. Po sprehodu bo dovolj časa za osvežitev in vsekakor tudi za skok v morje. Do večera se bomo vrnili v naš hotel. Večerja in nočitev.

6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bo kar naporen dan, saj si bomo morali sami izdelati popoln načrt lenarjenja. Večerja in nočitev.

7. dan: Berat–Krujë–Skadar zajtrk, večerja, nočitev

Z zajtrkom bomo pohiteli. Čakala nas bo pot v srednjeveško mesto – muzej Berat, ki ni le zbirka tisočerih oken, ampak slovi tudi po odličnih specialitetah, mogočni trdnjavi in muzeju Onufri. Popoldne se bomo ustavili v čudovitem mestecu Krujë , kjer bomo spoznali, zakaj je otomanski vojski kljub premoči spodletelo zavzeti grad, s katerega je »dominus Albaniae« Skenderbeg vodil upor albanskih plemičev. Čeprav Krujë postaja sodobno mesto, je za turiste ohranil staro ulico, bazar, ki je prava paša za oči. Nekaj prostega časa bo za nakup spominkov oziroma osvežitev, nato bomo pot nadaljevali v smeri Skadra do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

8. dan: Dubrovnik–Opuzen/Metkovič zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku in jutranji kavi se bomo hitro podali na pot skozi primorsko Črno goro, ki nas bo v zgodnjih popoldanskih urah pripeljala do bisera južne Dalmacije, mesta Dubrovnik. Vzeli si bomo čas za sprehod in osvežitev. Radovedni se boste lahko povzpeli na veličastno obzidje. Ob dogovorjeni uri se bo vožnja nadaljevala v smeri polotoka Pelješac, mimo slavnega Stona in čez Pelješki most do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

9. dan: potovanje domov zajtrk

Po zajtrku nas bo šofer do poznega popoldneva zibal domov.

Cena:

830 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov

885 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 30 potnikov

940 €; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov ***/****, 8 x polpenzion, oglede po programu (nekropola Radimlja, Budva, Cetinje, Tirana, Drač, Gjirokastra, Berat, Krujë, Dubrovnik), vodenje in organizacijo potovanja.

Drobni tisk na veliko:

· najmanjše število potnikov: 24

· doplačilo za enoposteljno sobo: 280 €

· popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

· vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji) . fakultativen izlet na otok Krf pri minimalni udeležbi 15 oseb – predvidoma 75 €

· obvezno doplačilo: turistična pristojbina 25 €

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA SO SESTAVNI DEL TEGA PROGRAMA. OBJAVLJENI NA https://www.icar.si/splosni-pogoji.htm.

Nova Gorica, december, 2023

Priponke

First minute

petek, 30.08.2024
LEPO!
sobota, 26.10.2024
NOVO, KALORIČNO...
sobota, 24.08.2024
NE ZAMUDITE PRIJAVE

Last minute

četrtek, 15.08.2024
ZAGOTOVLJENO!
sobota, 03.08.2024
ZADNJA MESTA!
ponedeljek, 05.08.2024
ŠE 2 MESTI!